23-11-08

Nieuws uit de ziekenboeg (deel 2)

‘t Is een raar voetje, m’n rechtervoet. Ondanks de pijnstillers, zalfjes, …. bleef het maar pijn doen. Begin deze week heb ik dus maar al die kwakzalverij aan de kant gelegd en ’s avonds m’n voetje verzorgd met een loopschoen aan te trekken (niet om te gaan lopen maar om in de zetel te zitten). En wonder boven wonder, het helpt.

Dondernamiddag mocht ik dan op consultatie, de pees is nog altijd wat ontstoken en ik moet dringend nieuwe zooltjes krijgen, m’n vorige zijn duidelijk versleten. Er werden direct wat afdrukken van mijn voetjes genomen en binnen een goeie 2 weken heb ik m’n nieuwe loopvriendjes.

Gisteren heb ik me dan toch gewaagd aan een rustig loopje – bijna 9km gelopen en 55’ genoten. Het peesje voelt goed aan, dus vandaag een vervolg en hopelijk even lang genieten.
We zitten ondertussen niet stil want baby-day komt er aan, gisteren een ganse dag in de weer geweest om nog wat dingen te regelen (kaartje, doopsuiker, ..). We zitten op schema.

11:34 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

16-11-08

Nieuws vanuit de ziekenboeg

j0425237Na de vorige training zag het er efkes beter uit met m'n rechtervoetje maar dat was maar schijn precies. Het gewricht blijft maar stroef aanvoelen en normaal "afrollen" van mijn voet is niet echt mogelijk. Ondertussen werd het doosje met ontstekkingsremmers, de tube Flexiumgel en de cold pack terug bovengehaald maar het mag niet baten. Er moest dus een hulplijn worden ingeroepen, in het UZ in Gent is er kennelijk nogal een wachtlijst om op consultatie te kunnen gaan maar bij in Ieper (bij de neef van An) hebben ze wel nog een plaats om een hinkende loper te helpen. Donderdag mag ik er langsgaan, voor mijn voetje en nieuwe zooltjes. Hopelijk weten we dan meer. Van lopen is er de voorbije dagen dus niets in huis gekomen, ik heb mij noodgedwongen bekeerd tot de zetelatletiek. De wedstrijdkalender voor 2008 (met Ursel en nog een kerstcorrida) is in de papierdoos beland. Rust en daarna terug rustig herbeginnen is de boodschap. Het zal hier dus de komende dagen ietsjes stiller zijn op deze blog, tenzij er breaking news is.
PS. 1. Ik ging normaal gezien vandaag samen met Julie een lange duurloop doen maar door m'n voetje kon dit jammergenoeg niet doorgaan, sorry Julie. Uitstel is geen afstel.
PS. 2.
Ik zou het nog vergeten maar bij deze, duim ik voor een eerste geslaagde halve marathon in Kasterlee voor vriend Bert. Veel succes Bert !!

14:20 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

11-11-08

Veel varia en een beetje lopen

Tja, normaal gezien gaat het hier om onze geliefde loopsport maar om aan de nieuwsgierigheid van enkele dames te gemoed te komen, zal het hier nu ook over wat andere dingen gaan.
We zullen beginnen bij het begin. Vrijdag zijn An en ik voor mijn verjaardag lekker gaan eten in Brugge. An had een tafeltje gereserveerd in de Mangerie, echt een voltreffer. Het eten was overheerlijk (apéro-tapas, gevolgd door risotto en hertekalf en als afsluiter desserttapas), net als het gezelschap. Het weekend kon dus niet meer stuk.
Zaterdag stond er dan een looptraining op het programma, de extracalorieën van vrijdag moesten toch weggesport worden. En de coach had een stevig trainingske voorzien, het begon al met 10keer een brug oplopen in 22” gevolgd door 4x500m in 1’55”. Ik denk dat de calorietjes verdampt zijn, de 100m’s op de brug verliepen vlekkeloos en haast allemaal sneller dan die 22”, mijn hartslag zakte tijdens de rust vlotjes terug onder de 100 slagen. De snelle 500m’s verliepen haast even vlot, alleen de laatste ging iets trager (2’05”). Het vervelende was wel dat na een verkwikkende douche onze Achiel terug van zich liet voelen, dju toch hé.

Zondag hadden we een feestje bij de familie van An zodat er van lopen niet veel in huis is gekomen, met die weerbarstige Achiel had ik mezelf toch al een dagje rust voorgeschreven.
Gisteren stond dan in het teken van de opkomstzijnde spruit – het wiegje moest nog een lik verf krijgen en ook het kaartje moest dringend in elkaar gebokst Wiegjeworden. Beide werkjes zijn ondertussen afgewerkt – van het wiegje krijgen de nieuwsgierige dames zelfs al een foto (klikken voor grote foto) (voor de bekleding gaat oma nu zorgen) , voor resultaat van het tweede werkje zullen jullie toch nog een paar weekjes moeten wachten Knipogen.
Vandaag hebben we dan een bezoekje gebracht aan mijn ouders en ook aan het beruchte jeneverkot van de KSA-vrienden. Het jenevermisbruik is beperkt gebleven want ik wou deze namiddag Achiel toch nog eens aan een trainingske onderwerpen – geen 200m’s zoals de coach had voorzien maar een tochtje van 10km tegen 5’30”/km. Achiel voelde nog wat stijf aan maar ’t gaat toch al beter. Morgen een dagje rust en dan zien we wel verder, tja als 37-jarige moet ik voorzichtig omspringen met mijn kathedraalKnipogen

Update 12/11- Achiel ambeteert me nog steeds Wenkbrouw ophalen maar ik was nog vergeten te vertellen dat ons adelaarsnest voor de marathon van Rotterdam ook al geboekt is. We hebben een leuk appartementje gevonden voor de eerste uitstap met ons drietjes.

18:29 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

07-11-08

37

Huisnummer37, een jaartje erbij op de teller. Ik moet zeggen, echt een verschil met gisteren voel ik niet, het opstaan ging al even vlot/moeilijk als de vorige dagen.
Levensjaar 36 heb ik wel nog afgesloten met een wisselloopje van 10km in blokjes van 500m (500m loslopen en 500m in 2'20"). Het ging vrij aardig alhoewel de intervalletjes van dinsdag toch nog wat in de benen zaten (tja de leeftijd zeker Knipogen). Het was dus toch een beetje doorbijten maar na een goeie 56' zat ook deze training er terug op. Dju toch hé.
Vanavond gaan we lekker eten met z'n drietjes voor mijn verjaardag, the place to be is nog een verrassing maar 't zal wel in orde zijn.
Alvast bedankt aan alle Feesboek-vriendjes voor de verjaardagswensen !

09:29 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

05-11-08

Change !

ChangeJe mocht na middernacht de radio of de tv niet meer aanzetten of het je hoorde binnen een halve minuut wel de naam McCain of Obama vallen. En bij Obama ging het haast altijd over change, tja na 8 jaar George Bush is een mens wel aan verandering toe zeker. Maar wat heeft dat nu met m'n training te maken ?
Awel na het debacle van Keulen kreeg ik van de coach een nieuw schema in mijn mailbox gedropt - de komende maanden wordt er gewerkt aan mijn snelheid. Nu is dat voor mij als spurtslak meestal een opeenvolging van rottrainingen maar nu geniet ik zelfs van die trainingen en heb ik spijt als de training achter de rug is. Gisteren mocht ik 2 reeksen van 10x100m (in 22") doen en het verliep vlekkeloos. Alle 100m's liep ik in 22" of 23" met één uitschieter van 25". En mijn hartslag zakte na iets meer dan een minuut al terug naar 100 slagen. Het gaat dus de goeie kant op met de conditie ! En hopelijk blijf ik genieten van die intervaltrainingen Knipogen en is de change van lange duur !

13:07 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

01-11-08

The only way is...

Het herstel na de conditiecrisis is ingezet - met herwonnen goesting en een nieuw schema van de coach (tot midden februari !!) moet dat zeker lukken.
Dinsdagavond was het al direct doorbijten. Op het menu stonden 4 reeksen van 5x200m - als liefhebber van korte versnellingen was dit dus genieten geblazen van het begin tot het einde. Op m'n post-Keulen-schema had de coach nog 44" per 200m voorzien maar in de huidige crisissituatie heb ik mezelf toch nog 4" bonus gegeven. Ik moet zeggen het zat van in het begin goed, de versnellingen werden probleemloos verteerd en de beentjes gaven geen krimp. Na een uurtje was de klus afgewerkt.
Het verlengde weekend begon voor mij al donderdag (voor An is het al gans de week verlengd weekend Knipogen) en hoe kon ik dat beter beginnen dan met een wisselloopje - 10km in blokjes van 500m loslopen en 500m tegen 2'05". Het was terug genieten, het was lekker koel maar droog en dus waren we snel op weg. De trage stukjes verliepen vlekkeloos en de snelle ook, slechts één uitschuivertje van 2'10", alle overige waren perfect op schema. Een mens zou van minder content zijn.
Vandaag had de coach terug een kortere training voorzien - 8km tegen 4'45"/km. Simpel dus - stevig doorlopen voor 8km. Het lukte terug wonderwel, de hartslag was wel wat aan de hogere kant (toch voor mijn doen) maar dat kon de pret niet deren. Zelfs de regen nam ik er met veel plezier bij. Morgen deel 4 !!
Voor de liefhebbers hieronder de getalletjes en een fotootje van de training van vandaag.

081101
Foto 1-11

Update 2/11
De stevige training van gisteren heeft na een verkwikkende nachtrust en lekker ontbijtje geen sporen achtergelaten. Het was zelfs tijd om te klussen !!!Onbeslist We hebben een tijd geleden een prachtig ijzeren wiegje op de kop kunnen tikken voor ons engeltje maar dat moest nog wat opgeknapt worden. Deze morgen ben ik met staaldraad in de weer geweest en 's namiddags met de verfborstel. 't Ziet er al goed uit maar er moeten toch nog een paar laagjes verf op.
Na de klustijd was het terug looptijd, deze keer 10km tegen 5'00"/km. Terug een makkie dus Knipogen. En het verliep inderdaad terug prachtig, geen enkel probleempje ondervonden. De hartslag is, voor mijn doen, nog wat aan de hoge kant maar daar lig ik niet wakker van. Hieronder de cijfertjes :
081102

16:27 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-10-08

Conditiecrisis

j0404303

Na de marathon van Keulen verdienden de beentjes toch een beetje rust en het werd een periode van volledige loopstilte. Onze coach had nochtans een vervolg op m’n trainingsschema in elkaar gebokst maar dat bleef veilig en wel opgeborgen in mijn mailbox zitten.

Mijn conditie ondervindt nu ook de gevolgen van de financiële crisis, niet dat we geen brood meer kunnen kopen of onze lening niet meer kunnen afbetalen maar de conditie heeft een serieuze duik genomen. De daling valt nog mee en we zitten zeker nog niet op het laagste niveau van 2008 maar het is toch het moment om ondersteuning te zoeken ;-).

Zaterdag heb ik nog eens een matchke met de sympatiekste café-voetbalploeg van Oost-Vlaanderen meegespeeld en het was serieus afzien (waarschijnlijk ook omdat we maar met 10 aan de wedstrijd begonnen en er tegen het einde van de match ook nog 3 man geblesseerd uitviel). Kortom, ik werd met de neus op de feiten gedrukt. Er moet dringend iets gebeuren !!!

Gisteren dan dadelijk de daad bij het woord gevoegd en om 7u30 al onderweg voor 10km. Het viel nog wel mee maar een hartslag van 144 bij een snelheid van 10km/u is voor mij veel, veel te hoog. Het goeie nieuws is dat we eindelijk terug beginnen lopen zijn en dat is toch al veel. Morgen doen we het volgende stapje en hopelijk kunnen we daarmee de crisis afwenden.

 081026

Voor de nieuwsgierigen – met An is alles in orde – rond en gezond ! En we tellen rustig verder af.

20:05 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

08-10-08

Doel 2009

Geen paniek ! Ik ga hier geen actie voeren om het sympathieke polderdorpje, dat door de Antwerpse havenreus wordt bedreigd, toch nog 2009 te laten halen.
Mijn pijnlijk gevecht met de man met de hamer in Keulen is al haast volledig verwerkt – de fysische en psychische wonden zijn geheeld Lachen
. Het wordt dus stilaan tijd om vooruit te kijken naar wat 2009 gaat brengen (op loopgebied althans). Ik ben trouwens niet de eerste blogger want Gert en vooral Betty hebben hun huiswerk al gedaan.
RotterdamMijn eerste grote (loop)doel is de marathon van Rotterdam (en misschien ook een aanval op m’n PR van Parijs). De inschrijving is ondertussen in orde, voor het logement zijn we nog wat aan het uitkijken – ’t wordt waarschijnlijk het eerste reisje met onze kleine spruit erbij, dus 't moet in orde zijn Knipogen.

Rotterdam, here we come !

Veel succes ook aan iedereen die zich in Eindhoven aan de (halve) marathon waagt en vergeet vooral niet te genieten.

11:30 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

06-10-08

Keulense calvarietocht

Wij waren al van vrijdagavond in Keulen, zodoende konden we alles rustig aan. Zaterdagochtend gingen we naar de Marathonmesse om het startnummer op te halen. Nadien wandelden we over de Rijn naar het Domplein en kuierden nog wat rond in het centrum. Het was er op de koppen lopen

’s Avonds gingen we samen met Gert en Ria naar het hotel van Mario, Peggy, Edith en Frank voor een weblogloperspasta-party. Het gespreksonderwerp was natuurlijk lopen en bij de andere lopers zag ik gretigheid in de ogen om er zondag een stevige lap op te geven. De bediening in het restaurant zorgde ervoor dat we meer dan tijd genoeg hadden om bij te kletsen.
Zondagochtend stond er nog een stevig ontbijt op de agenda - de broodjes, bananen, yoghurt, … gingen vlotjes over de borden. En dan was het tijd om ons klaar te maken om naar de start te gaan, in de lobby zaten Mario, Edith en Frank ons al op te wachten. Het weer zag er ondertussen niet echt schitterend uit, vele donkere wolken maar gelukkig nog geen regen. We keken nog naar de start van inline-skaters en zagen toen ook Ruth en Julie aan de overkant passeren. Nadien konden wij ons ook in de startvakken plaatsen, met Mario en Gert was ik in goed snel gezelschap. Iets na 11u weerklonk het startschot en enkele minuten later passeerden ook wij de startboog. Mijn hartslag ging al direct de hoogte in, te hoog naar mijn zin. Ik probeerde beide snelle kerels bij te houden, maar na goeie 7km ging het toch ietsjes te snel voor mij. De 5km-tijden schommelden tussen 23’09” en 23’58”. Halverwege kwam ik door in 1u39’45” maar de beentjes begonnen toch al wat zwaar aan te voelen (normaal gezien de weinige km’s in de benen). Rond km28 kwam ik de man met de hamer al een 1e keer tegen en de 5km-tijden namen een duik richting 25’37”-25’43”. Ik probeerde aan te pikken bij groepjes die me inhaalden maar na een aantal honderden meters moest ik ze telkens laten gaan. En nog had de man met de hamer me niet genoeg gepest – rond km37 kreeg ik nogmaals een stevige tik. De km-tijden doken naar 5’30”/km en trager, ik had amper nog het gevoel dat ik aan het lopen was, het was eerder strompelen. Als toetje moesten we dan nog terug de brug over de Rijn over, het laatste loodje was inderdaad het zwaarste. Na 3u30’49 strompelde ik over de eindstreep, mijn calvarietocht door Keulen zat erop. Na de finish heb ik nog 3 kwartier naar An lopen zoeken die doodongerust was. Aan de auto me nog wat opgefrist en dan op weg naar huis in een zalig warme wagen.
Marathonnr. 3 is nu achter de kiezen, we kunnen nu beginnen uitkijken naar waar nr. 4 (waarschijnlijk Antwerpen) en nr. 5 (nog veel te veel keuze) zullen worden afgewerkt. Maar dat is iets voor 2009 !!
Keulen marathon

11:45 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

30-09-08

Vertrouwen

Ik heb gelukkig geen Paul Dhoore nodig om het vertrouwen wat op te krikken. Een paar goeie trainingen en pijnloze beentjes zijn hiervoor meer dan voldoende. De voorbije dagen mocht ik zo al enkele trainingen meemaken en vandaag had ik terug het geluk aan mijn zijde. Onze lieve coach had 15km tegen 5'15"/km voorgeschreven en ik heb me er bijna aangehouden. De kilometers en de tijd gleden zo vlotjes voorbij dat ik veel te snel terug aan onze voordeur stond. Jammer maar de training zat erop.  080930
Het enige wat me nu nog rest is rusten en carboloaden. Voor zondag zien we wel. Ik heb terug een beetje het gevoel van in m'n studententijd - je weet dat je voor een examen niet genoeg gestudeerd hebt maar het kan je eigenlijk niet veel schelen. Als het meevalt zo veel te beter en tegenvallen kan het niet. In God and in Paul we trust Knipogen.

20:29 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

29-09-08

K-6

De pientere lezers weten met de titel al genoeg - deze loper staat zondag aan de start van de Köln Marathon.
De voorbije dagen (donderdag en gisteren) zijn er nog 2 trainingen afgewerkt en mijn achillespees voelt nog steeds niet 100% ok aan maar de last die ik nu nog voel kan ik wel 42,195km vol houden. Het wisselloopje donderdag viel goed mee, m'n hartslag was wel wat aan de hoge kant maar de snelheid was doenbaar. 080925
Gisteren stond er een lange duurloop, mijn eerste en énige deze campagne. De 20km gleden vlotjes onder m'n schoenen voorbij maar bij km 17 ging het licht toch wat uit (te weinig gegeten 's middags en geen gelletje mee voor onderweg). Achiel deed niet te moeilijk en dat was/is het belangrijkste. 20,6km in 2u00'28" - 5'50"/km - gem hs. 135.
Morgen nog een toertje van 15km en dan rusten en carboloaden. Het plan voor zondag is simpel - 42,195km lopen met een hartslag onder 162 slagen/minuut, al de rest is bijzaak. De weersvoorspelling voor zondag is in alle geval al niet te schitterend, hopelijk kunnen Frank en Sabine hier nog iets aan veranderen.keulen weer
Die 90% slaat op de kans op regen Onbeslist.

17:50 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

24-09-08

Restart to run

Eindelijk nog eens een berichtje op m'n blog. Er wordt stilaan terug gelopen, het is dus geen kommer en kwel meer.
Na het doktersbezoek vorige week heb ik nog een paar dagen pilletjes moeten slikken en terwijl ook al excentrische oefeningen doen voor mijn pijnlijke Achiel. Ik kan haast een ganse waslijst van die oefeningen opsommen, het wordt ondertussen een hele boterham oefeningen voor mijn knietjes en nu ook mijn peesjes. Maar geen gezaag, de oefeningen hebben al hun resultaat.
Zaterdag trok ik zelfs terug de loopschoentjes aan en was ik op weg voor een goeie 9km genieten. Op het eind was Achiel wel terug een beetje opgezwollen maar 's avonds was dat al terug volledig weg. En gisteren volgde een gelijkaardige test, 9km lopen met onderweg toch een 2km aan marathontempo. Het voelde goed aan, morgen nog een korte training en dan zondag proberen om eens 20km te lopen. Ik hou jullie op de hoogte.

17:47 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

17-09-08

Het verdict

achilles_tendon_smallIk had vandaag een afspraak met de sportarts voor m'n pijnlijke Achilles en voor de resultaten van m'n lactaattest. Misschien beginnen met het goeie nieuws - met de testresultaten dus. 't Was een goed rapport, een lage hartslag in rust, een hoge maximale hartslag (196), een goeie VO2max (51), verzuring pas bij 162 slagen per minuut, ... 't Was allemaal goed dus, de enige opmerking was dat ik eigenlijk beter 2 à 3kg vermager. Met zo'n rapport kan ik best leven, ik kreeg er zelfs nog wat trainingsadvies bij om nog te verbeteren.
Daarna was het minder goed nieuws, mijn rechterenkel werd aan een grondig onderzoek onderworpen, gedraaid, gekeerd, geknepen, ...Na een echografie was het verdict klaar en duidelijk - Achillespeestendinopathie (m'n Achiel heeft last van tendinitis). Ik mag/moet dus nog wat extra rusten en nog een paar dagen pilletjes nemen tegen de ontsteking. Daarna zou het moeten beteren.
Het besluit was dit weekend al gevallen maar is nu officieel - nr 2496 komt op 5 oktober niet aan de start in Keulen. Met de pijnlijke Achiel en zonder 30-er in de benen is het gekkenwerk om in Keulen een marathon te lopen. We zakken wel af naar ginder maar 't zal een shoppingweekend worden.
Ik kan nu al beginnen nadenken over 2009 - waarschijnlijk doe ik de marathon van Antwerpen maar An en ik gaan eerst ons belangrijkste project van 2009 tot een goed eind brengen, dat is veel belangrijker dan 42,195km.

20:56 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-09-08

Rusten

j0409395M'n schema voor de volgende dagen - de voetjes laten rusten !! Dat is niet het schema van coach Mario maar van de sportarts. Die rechtervoet blijft maar vervelend doen, dus gisterenavond toch even een hulplijn ingeschakeld en naar de neef van An gebeld. Hij vond het ook raar dat ik na een week rust (met pijnstillers, zalfjes, ...) nog steeds last had. Woensdag moest ik toch al langsgaan voor de bespreking van de inspanningstest en dan gaat hij die enkel eens goed onderzoeken en een echografie nemen. Hopelijk weten we dan meer. Na bijna 2 weken rust krijg ik bijna doorligwonden Knipogen maar met deze enkel is het zinloos om in Keulen ook maar één meter te lopen.

PS. Ik was in m'n vorig berichtje Edith nog vergeten, sorry Edith. In Keulen loop ze gegarandeerd een nieuw PR en dat is toch ietsjes te snel voor deze hinkende loper.

11:25 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

11-09-08

"Elk nadeel heb z'n voordeel"

johan cruijffDeze gevleugelde uitspraak van de beste Nederlandse voetballer ooit wordt mijn motto in de voorbereiding naar Keulen toe. Even een korte medische update - dinsdag ging ik een aantal km's loslopen maar Achiel zag dit niet echt zitten en na nog geen 3km lag de handdoek al in de ring. Na een heel intensieve behandeling van Achiel gaat het nu al veel beter, ik voelde alleen deze morgen nog wat dus misschien dat ik me straks wel aan een kort loopje waag.
Maar nu terug naar onze Nederlandse voetbalgod en zijn gevleugelde woorden :
- door die opspelerige Achilles moet/mag ik noodgedwongen extra rust inlassen, ik zal dus waarschijnlijk de meest uitgeruste loper in Keulen zijn (elk nadeel heb z'n voordeel)
- door Achiel kan ik mijn trainingsschema met stevige richttijd niet volgen en moet/mag ik noodgedwongen mijn einddoel bijstellen. Ik kan dus op zondagavond 5 oktober niet ontgoocheld zijn over mijn eindtijd (elke nadeel heb zijn voordeel)
- In plaats van heel stevig te starten en te zien waar mijn loopschip strandt, zal ik nu starten met de coach en Gert en misschien zelfs met Julie en Ruth over de streep komen. Ik kan dus 42km genieten van webloglopersgezelschap (elk nadeel heb zijn voordeel)

Bedankt Johan voor zoveel wijsheid Knipogen.

14:17 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-09-08

Auw Achiel

j0425237Ik denk dat iedere loper wel veel over heeft voor een vlekkeloze marathonvoorbereiding, ik in alle geval. De voorbereiding op de marathon van Keulen begint eerder te lijken op de processie van Echternach (is er daar geen marathon ??).
Na de vervelende verkoudheid van vorige week was ik deze week terug goed vertrokken maar dit weekend werd m'n trainingsritme voor een tweede keer geremd. Mijn rechterenkel deed donderdagavond al wat pijnlijk maar na een goed nachtje slapen en wat ijs was alles terug normaal. Ik keek dus verwachtingsvol uit naar de lange versnellingen aan marathontempo van zaterdag. Het liep echter anders dan verwacht, op het einde van de eerste versnelling voelde ik telkens ik mijn rechterenkel neerzette een pijnscheut die uitstraalde naar mijn rechterachilles. De rust tussen de versnellingen was zeker welkom maar hierdoor steef mijn rechterachilles volledig op en blokkeerde het precies. Ik deed nog een verwoede poging om de tweede versnelling af te werken maar na 2' zag ik het nuttloze van de zaak in en keerde huiswaarts.
Na een deugddoende douche kreeg mijn achilles een ijsjasje. Ondertussen moest ik ook Julie teleurstellen, we gingen onze zondagtraining samen afwerken maar met deze Achiel was dat onbegonnen werk en trouwens ook niet echt verantwoord. Sorry Julie, hopelijk heb je genoten van de zondagse regenbuien Knipogen. Ook de coach werd op de hoogte gebracht, voorlopig wordt m'n schema nog niet aangepast. Tot dinsdag wordt er zeker al gerust en daarna zien we wel.

20:37 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

04-09-08

4 op een rij

4 op een rijHéhé, vandaag de vierde loopactiviteit van deze week afgewerkt. We zijn goed bezig, al zeg ik het zelf.
Na de gedwongen loopinactiviteit de vorige dagen kriebelde het maandag zo erg - ik moest lopen. Onze coach had op het schema zelf een training voorzien 8km tegen 5'/km. 't Was zalig lopen. En ik heb me perfect aan de voorgeschreven snelheid gehouden, 't was niet makkelijk maar toch.
Dinsdag was een geelgekleurde training op het schema - niet te missen dus. Onderweg naar huis had ik een aantal plensbuien te verwerken gekregen, zonder erg want ik zat lekker droog in de auto maar dat zou niet zo blijven. Bij het vertrek thuis had ik voor de zekerheid toch een regenjasje aangetrokken. De Mario-kenners weten het al dinsdag is versnellingendag - wat in en uitlopen en er tussen 8x1km tegen 4'15"-4'20"/km met 3" rust er tussen. Lekker stevig doorlopen dus. De versnellingen gingen super, alles ook vlotjes op schema gelopen. Een maximale hartslag van 164 bij de versnellingen en tijdens de rust na 1' al onder 110 slagen en na goeie 2' onder de 100. De conditie is dus goed.
293
Gisteren was normaalgezien een rustdag maar dat viel efkes anders uit. Ik had een inspanningstest bij een neef van An, hij is sportdokter in Ieper en wou mij gerust eens conditioneel op de rooster leggen. Awel, 't was heel stevig. Ik kreeg een duidelijke uitleg over de test en werd ook nog efkes onderzocht. Ik kreeg een "go" voor de test. Ik kreeg in totaal een tiental electroden op m'n bovenlichaam en een masker op m'n gezicht geplaatst en dan mocht ik op de loopband beginnen lopen. Eerst 2' aan 6km/u met daarna een bloedprik, daarna 3' tegen 8 met terug een bloedprik en zo oplopend aan 10-12-14-16 km/u telkens 3' met er tussen een kleine halve minuut pauze om die bloedprik te doen. Ik kreeg toen de vraag "Proberen we ook 18km/u ?" Niet goed beseffend welk onheil me te wachten stond, knikte ik. Ik hield het nog 2' vol aan die snelheid en toen was het over. Al puffend en zwetend hoorde ik dat de test goed verlopen was en dat de resultaten er heel goed uitzagen. Ik heb nu terug een afspraak binnen 2 weken om de resultaten te bespreken en om nog bijkomend trainingsadvies te krijgen. Ik kijk er al naar uit.
Vandaag stond dan de eerste lange duurloop voor Keulen op het programma. Volgens het schema 25km aan 5'30"/km maar met de test van gisteren nog in de benen heb ik de training wat ingekort. 'T Is vlotjes verlopen - niet meer maar ook niet minder. Voor de cijferfreaks en de coach de getalletjes :
080904
En nu nog een beetje gaan werken Onbeslist.

11:05 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

31-08-08

Snotterende start

hm00492_De goeie start dinsdag heeft de rest van de week jammergenoeg geen vervolg meer gekregen. Een verkoudheid die reeds een tijdje aan het sluimeren was heeft in alle hevigheid de kop opgestoken. De slechte weeromstandigheden van vorige zondag zullen er waarschijnlijk wel voor iets tussen zitten. Woensdag volgde de ene hoestbui na de andere. En pas nu begint het stilaan te beteren. De flessen hoestsiroop worden duchtig geleegd.
Van lopen is er de vorige dagen niets in huis gekomen, dinsdag volgt normaal gezien de herstart.

13:20 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-08-08

Start

j0432552Het startschot is gegeven - nog niet van de marathon van Keulen maar van de voorbereiding. Het stond al in drukletters op het trainingsschema van Coach Mario maar gisteren zat er ook nog een mail van de organisatie in mijn mailbox om m'n inschrijvingsgegeves te checken. 5 oktober nadert dus met rasse schreden !
De halve marathon van zondag is goed verteerd en de beentjes zijn klaar om de Keulense trainingen te verwerken. Mijn officiële tijd is zelfs nog 4 seconden rapper dan m'n Garmin-tijd, ik ga nog rapper onder 1u30 geraken dan ik zelf dacht Knipogen.
De training is gisteren vlekkeloos verlopen (2km in- en uitlopen 6x1km in 4'15"-4'20" en 3' rust). De snelle km's zaten goed en m'n hartslag deed geen te grote bokkesprongen. Na iets meer dan een uur zat de training erop, jammer maar helaas.

bolle buikSpeciaal voor de coach nog een bolle-buik-update - veel valt er niet te vertellen. Het buikje van An wordt ietsje boller (iets wat mijn buik uit solidariteit kennelijk ook wil doen) en zowel moeder als toekomstige baby stellen het goed. Hier moeten jullie het voorlopig mee stellen. To be continued ...

12:21 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

24-08-08

Geslaagde test

Hoe kan je beter je huidige conditie checken dan door een wedstrijd te lopen ??
Het was een beetje zoeken naar een halve marathon in de Vlaanders dit weekend want er was er wel geteld één dit weekend, in Oetingen (in het mooie Pajottenland). Wie die streek een beetje kent, weet al dat het geen vlakke wedstrijd is. En zo was de omloop ook 3,5 ronde van 6km over een glooiende omloop.
Aangekomen in Oetingen vonden we al vrij snel de Parochiezaal en de inschrijvingsstand. Na de formaliteiten was het tijd om wat op te warmen en na de opwarming kwam ik Francis,  in zijn zoektocht naar een 1/2 marathon was hij ook in Oetingen aangeland. Om 15u15 weerklonk het startschot en weg was de meute- 6km, 12km en 1/2marathoners alles door elkaar. Het wa
s dus in het begin een beetje zoeken naar het goeie tempo en zeker gevaarlijk om je bv. te laten meeslepen door iemand die de 6km loopt. Na de eerste km's viel alles stilaan in zijn plooi. Het ging inderdaad goed op en af maar ik had het goeie tempo beet (volgens de voorschriften van de coach niet rapper dan 4'15"/km). Ik zat in een groepje met de Stijn en de Marcel -. 2 lokale lopers die op aardig wat aanmoedigingen konden rekenen. Het was ondertussen wel beginnen regenen maar dat drukte het tempo niet.Met m'n 2 kompanen hielden we het tempo goed vast. Na 5-10-15km zat ik nog altijd perfect op schema maar de laatste 6km gingen toch ietsjes trager - er is dus nog werk aan de winkel. Na 1u30'13" was ik aan de finish, net niet onder 1u30 maar wel een nieuw PR - een verbetering met 5" (aan dit tempo nog 3 halve marathons en ik geraak nog onder 1u30Knipogen). Het was een geslaagde test en ze zien me daar zeker nog terug (leuke omloop, voldoende drankposten (3 per ronde), lekker goedkoop (4€) en een mooie prijzentas (drankje, mattentaart, pasta, rijstpapje).

Voor de liefhebbers nog de cijfertjes, ik ga nu m'n bedje opzoeken. 080824
PS. Coach Mario, je zal nog efkes moeten wachten op de bolle-buik-update. Nog wat geduld.

20:56 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-08-08

Op schema

We zitten nog altijd goed op schema. In tegenstelling tot dezelfde-schema-lopers Gert en Yves beperk ik mij tot 4 trainingen per week. Alhoewel ik de junior van trio ben, weet ik dat meer trainingen per week om moeilijkheden vragen is.
Zoals voor mijn companen had de coach een korte wisselloop van 6km gepland - 500m loslopen en 500m in 2'05". Kort maar krachtig dus. 6km lopen, je bent haast langer bezig met je om te kleden en te douchen dan met de training op zich. Enfin, de kilometertjes afgehandeld en 't ging lekker vlot. De beentjes voelen goed aan, de hartslag zit ok. 't Is nog vroeg om te zeggen maar toch, we zitten op schema voor Keulen. 080821
Dit weekend volgt er wel eerst nog een testje in Oetingen (een klein dorpje in het Pajottenland) - de opdracht is vrij simpel, een halve marathon lopen op Keulens tempo - een makkie dus Knipogen. Hopelijk verdraag ik de Oetingse bergjes beter dan het Izegemse vlakke land.

21:03 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-08-08

Update

't Is hier de laatste dagen nogal stilletjes geweest op m'n blog - we hebben genoten van een lekker lang weekend en dan staat er natuurlijk vanalles op de agenda.
Donderdag had coach Mario een duurloop van 12km tegen 5'/km voorzien, dat is altijd plezant natuurlijk - gewoon lopen en genieten. Na iets meer dan een uur stond ik terug aan de voordeur.
080814
Vrijdag is er niet gelopen wegens een bbq-verplichting - met bijna elke week een bbq op de agenda, wordt dat na een poosje toch een verplichting Knipogen. Zaterdag had de coach een rustdag voorzien, An vond dat ik die rustdag best kon gebruiken om nog wat klusjes te doen en zodoende was ik in de weer met ladder, verf en verfborstel. Op zondag mocht ik gelukkig terug gaan lopen. Nadat we 's morgens wat in Brussel hadden rondgekuierd, trok ik 's namiddags op pad voor mijn lange duurloop. Met een schraal zonnetje vertrok ik richting Schelde, 't was terug genieten vanaf de eerste minuut. Na 75 minuten beslisten de weergoden er anders over en werden de hemelsluizen opengezet, 't was plotseling veel minder plezant. De training heb ik probleemloos verteerd, 't was wel ietsjes te rap maar dat zal de coach wel door de vingers zien zeker.
080817
Vanavond staan er terug korte versnellingen op het programma - joepie !!!Onbeslist

Update 20/8
Zoals aangekondigd stonden er gisteren korte versnellingen op het programma - 2 km in- en uitlopen en 4  (5 x 200m in 46" R 100m) en tussen de reeksen 600m loslopen. Een ganse boterham dus. Ik had Ms. Forerunner maandagavond al geprogrammeerd en ik kon dus dadelijk op stap. Alles is probleemloos verlopen, mijn 200m's werden vlotjes afgewerkt (tussen 41" en 44"), eigenlijk dus ietsjes te vlot. Bij elke spurtje liep m'n hartslag op tot 163-168 slagen om daarna tijdens de rust even vlot terug te zakken onder 105 slagen. De conditie is dus in orde. Vandaag blijven de loopschoenen staan, morgen nog een kort wisselloopje en daarna rusten tot zondag.

09:57 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

12-08-08

Wonderen

BoukpetiDe Belgische atleten in Peking mogen stilaan op een paar wonderen gaan rekenen om toch nog een medaille in de wacht te slepen. Als zelfs een Togolees in het kajakken een bronzen medaille behaalt (alle respect trouwens voor Benjamin Boukpeti), dan moet dat voor een Belg toch ook te doen zijn zeker.
In het Gentbrugse zijn de wonderen gelukkig nog niet de wereld uit. Niet alleen voltrekt er zich momenteel een klein wonder in de boller wordende buik van mijn Anneke maar ook op loopgebied was het vandaag ook een specialleke. Dinsdag is in de Mario-trainingen korte-versnellingendag, een dag waar iedere Mario-volgeling naar verlangt. Vandaag mocht ik 10 x 400m afhaspelen tegen 1’28" – dergelijke trainingen zijn voor mij meestal een lijdensweg maar vandaag was anders. Toen ik thuis kwam, trok ik vol goesting (echt waar) mijn looptenue aan, ik programmeerde nog rap mijn Garmin en stopte m’n Ipod in m’n broekzak en weg was ik. En alsof dat nog niet genoeg was, ik genot van elke 400m. Na mijn 2e snelle begon het dan nog stevig te regenen maar zelfs dat kon de pret niet bederven. De 400’s werden afgewerkt tussen 1’27" en 1’28" – perfect op schema dus, zelfs ietsje te rap en m’n hartslag zat gemiddeld tussen 150 en 156 (maximaal 173). Een supertraining dus, ik was bijna zo blij als Benjamin. Morgen laat ik de beentjes waarschijnlijk rusten en donderdag geven we dan terug gas.

22:33 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

11-08-08

Onderweg

KolnHet was de laatste dagen wat schuiven met de trainingen. Mijn broer zit al een paar weken in Dubai en binnenkort vertrekt ook met vrouw en kroost naar het zonnige en warme Dubai. De 2 oudste kindjes wilden nog eens komen logeren bij nonkel en tante. Vanaf vrijdagavond hadden we dus 2 sloebers op bezoek en was de rust efkes weg. ’t Was een leuke boel maar het trainingsschema volgen schoot er wat bij in – de zaterdagtraining is afgeschaft en de zondagse ochtendvetloop werd vervangen door een namiddagse duurloop. Gisterenmiddag werden we bij mijn ouders verwacht voor de verjaardagsbbq (jawel terug een bbq) van mijn vader. ’t Was terug een leuke bedoening maar m’n vorige berichtje in gedachte heb ik toch wat gelet op de opname van spijzen en dranken. Na de bbq keerden An en ik voldaan terug naar Gentbrugge, de 2 bengels lieten we achter bij hun mama.
Rond 17u15 stond ik al gelaarsd en gespoord klaar om mijn duurloopje af te werken. An vergezelde me zoals vorige week met de fiets. Het werd een leuke tetterloop, de 18 leuke km’s langs de Schelde gleden voorbij, het zonnetje zat nog uit maar het was niet te warm en het tempo (5’45”/km) was zalig. Na 1u41 stonden we terug aan onze voordeur.

 

Km

Tijd

Tijd/km

Hartslag

Lap 1

3,0

0:17:14

0:05:45

125

Lap 2

3,0

0:17:17

0:05:46

126

Lap 3

3,0

0:16:56

0:05:39

126

Lap 4

3,0

0:17:10

0:05:43

127

Lap 5

3,0

0:17:04

0:05:41

131

Lap 6

2,8

0:16:03

0:05:45

128

Totaal

17,8

1:41:44

0:05:43

127

De hartslag was ietsje te hoog naar mijn goesting maar dat zal wel beter de komende weken.
De donderdagse wisselloop is ook perfect verlopen (1km loslopen en 2km tegen 4’30”/km).

 

Km

Tijd

Tijd/km

Hartslag

Lap 1

1,0

0:05:57

0:05:50

114

Lap 2

2,0

0:09:04

0:04:32

143

Lap 3

1,0

0:06:16

0:06:16

127

Lap 4

2,0

0:09:02

0:04:31

147

Lap 5

1,0

0:06:30

0:06:30

129

Lap 6

2,0

0:09:05

0:04:32

151

Lap 7

1,0

0:06:35

0:06:35

133

Lap 8

2,0

0:09:03

0:04:32

150

Lap 9

1,1

0:06:54

0:06:04

133

Totaal

13,2

1:08:26

 

 

Het gevoel in de beentjes is goed. Over de conditie mag ik zeker niet klagen, de opbouw naar Keulen is nu alle stillekes aan begonnen. Binnen 2 weken volgt een eerste test – de halve marathon van Oetingen. Een PR zit er zeker niet in, daarvoor is het parcours te geaccidenteerd, tenzij ik in een superdag verkeer ;-))

10:00 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

07-08-08

Overgewicht

bordHet begint stilaan de spuigaten uit te lopen.
Na de Andalusische luilekkerleventje was mijn vriend de weegschaal nogal in zijn nopjes en maakte een sprong van bijna 3kg. En de laatste maanden was het gewicht al lichtjes in stijgende lijn. Gisteren was dan (hopelijk) het trieste hoogtepunt - nog een pakske suiker erbijHuilen. 't Is natuurlijk niet moeilijk ook, met al die bbq's - 't ziet er trouwens niet goed uit want dit weekend mag ik terug aanschuiven. Kortom, nadien wordt de broeksriem aangespannen. Het is nog 2 maand tot Keulen en dan hoop ik toch zeker 4kg of nog ietsje meerkwijt te zijn - kwestie van het ideale wedstrijdgewicht te hebben.
Ik heb er gisteren nog een frustratieloopje uitgeperst - bijna 12km gelopen en 't heeft deugd gedaan (11,9km - 1u05'04" - 10,97km/u - 5'28"/km - 141). En vanavond staat er nog een stevig wisselloopje van 12km op het programma.  

15:53 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

04-08-08

Weeral te vlug voorbij

Het weekend is weeral voorbij gevlogen. Jammer maar helaas. Het was een goed gevuld weekend. Vrijdagavond waren we bij vrienden op een bbq, leuk om terug bij te kletsen en ondertussen te genieten van lekker eten en drinken. Zaterdag was een opruimdag thuis, alles ligt er nu terug netjes bij. ’s Namiddags heb ik dan mijn training afgewerkt. De coach had een stevige wisselloop van 10km voorzien (500m loslopen en 500m in 2’00”). Het lukte heel vlotjes, de snelle stukken haspelde ik af Bienvenue chez les Ch'tistussen 1’59” en 2’02” – weeral een perfecte training. ’s Avonds zijn An en ik nog een naar de bioscoop geweest. Tijdens ons verblijf in april voor de marathon hadden we daar al flarden opgevangen over Bienvenue chez les Ch’tis. Zaterdag wilden we toch eens zien of het echt zo leuk was. Het is echt een hele geestige film over een postdirecteur die wil overgeplaatst worden naar de Côte d’Azur maar in Noord-Frankrijk beland.
Zondag was een dag op verplaatsing. We hebben de ganse dag in Dudzele gezeten bij de familie van An. ’t Was kermis-Dudzele en dus waren we al vroeg uit de veren voor het Ontbijt op straat, de rommelmarkt, de kermis, … ’s Avonds was er ook nog een lekkere bbq voorzien (nr. 2 dus van het weekend Tong uitsteken) En tussendoor heb ik ook nog mijn duurloop van 15km tegen 5'45"/km afgewerkt. An vergezelde me op de fiets om toch de weg niet kwijt te raken in de polders. ’t Was een leuk tochtje langs Zuienkerke, Uitkerke, Zwankendamme en Lissewege. Na 15,5km waren we terug en op de laatste 2km na is het toch droog gebleven. Met de cijfertjes ben ik heel tevreden, zie zelf maar.

 KmTijdTijd/kmHartslag
Lap 13,00:17:150:05:45115
Lap 23,00:17:170:05:46119
Lap 33,00:17:170:05:46120
Lap 43,00:17:130:05:44121
Lap 53,50:20:220:05:44123
Totaal15,51:29:240:05:46119

Na een lekker badje konden we dan genieten van de lekkere bbq. En rond 21u30 zijn we dan terug Gentwaarts gekeerd en zat het weekend er terug op.

10:11 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

29-07-08

Viva Andalusia

 Aan alle mooie liedjes komt jammergenoeg een eind en zo ook aan de vakantie. De eerste werkdag zit er zelfs al terug op, ’t is dus al bijna terug weekend ;-).
De vakantie is super verlopen - Andalusië is een prachtige streek, ons logement was super (zwembad op 10m van onze voordeur), … We hebben genoten van het prachtige weer, het lekkere eten en drinken en vooral ook van de rust. Het goeie weer was soms ietsje te goed, de zon was zo stevig bezig dat het ’s middags vlotjes 37°C was. Ietsje te warm dus om buiten te zitten of rond te lopen, het ideale moment dus voor een siësta.
Ahja dat is hier nog altijd een loopblog ook natuurlijk. Wel het loopgerief is meegegaan naar Granada en ’t is zelfs uit de valies gekomen ook. Ik had waarschijnlijk last van een loopvirus want zelfs op de heenreis (in het piepkleine maar mooi Marcilly-sur-Vienne) ben ik ’s morgens al een toertje gaan lopen. In Andalusië heb ik geprobeerd om het schema van de coach toch wat te volgen – vetloopje, intensieve duurloop, wisselloop, … Het ganse gamma heb ik afgewerkt. Ik moest er wel om 7u30 voor uit de veren want anders was het lopen in een hete oven. Op het einde van de vakantie had ik vlotjes bijna 100km gelopen. Een mens zou er bijna moe van worden, gelukkig kunnen we nu terug gaan werken en terug wat uitrusten.

Allé, ik ga nog snel wat versnellingskes doen – kwestie van de coach nog wat tevreden te houden.

 

18:00 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

08-07-08

De eerste foto

Nog een kort berichtje voor we op vakantie vertrekken - 't is een cliché maar een beeld zegt meer dan 1000 woorden.
Echo
Goeie vakantie iedereen, wij gaan er zeker van genieten.

13:45 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

06-07-08

Onderweg

Alsof er in het weekend nog niet genoeg op het programma staat, zorgt onze lieve coach er nog steeds voor dat we op zaterdag en zondag toch niets iets nuttigs doen ook. Merci Coach Mario.
Ondertussen ben ik al stilaan begonnen aan der Weg nach Köln. Het belooft een pittige weg te worden met hopelijk een nieuw PR op 5 oktober. We zien wel wat het geeft.
Gisteren mocht ik nog wat lange versnellingen afwerken, 2 keer (1km-2km-1km) tegen 4’/km. Ik had Ms. Forerunner al geprogrammeerd zodoende moest ik me enkel bezighouden met het lopen zelfs. Mannen en multitasken ;-). De training verliep haast vlekkeloos.

Lap 12,00:12:110:06:06125
Lap 21,00:04:020:04:02158
Lap 30,20:02:00 127
Lap 42,00:08:030:04:02162
Lap 50,20:02:00 135
Lap 61,00:04:020:04:02163
Lap 70,40:05:00 121
Lap 81,00:04:010:04:01160
Lap 90,20:02:00 138
Lap 102,00:08:020:04:01167
Lap 110,10:02:00 140
Lap 121,00:04:050:04:05165
Lap 132,20:14:040:06:24147
Zo goed als elke versnelling volgens schema afgewerkt en alles voelde goed aan, de beentjes, de hartslag, ….
Vanmorgen stond er dan een vetloop van 16km op het programma. Om 8u de deur achter mij dichtgetrokken en op pad voor een goed anderhalf uurtje genieten. ’t Was super, het zonnetje was van de partij en de kilometers gleden probleemloos onder m’n schoenen heen. Na een goeie 16km flaneren langs de Gentse wateren was ik terug thuis. En jullie gaan het waarschijnlijk niet geloven maar ik heb deze keer zelfs trager gelopen dan voorzien, bij deze mijn oprechte excuses ;-)
Lap 14,00:24:250:06:06120
Lap 24,00:24:030:06:01122
Lap 34,00:24:050:06:01122
Lap 44,50:27:020:06:02125
Totaal16,51:39:350:06:02122
Voilà, dat was het voor dit weekend.

21:10 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-07-08

Après-Izegem

Na het debacle van Izegem was het deze week terug tijd om er in te vliegen. Dinsdag viel de training in het water. Mijn lieve schat moest normaal gezien genieten van haar eerste vakantiedag maar helaas An zat ziek in de zetel en ik kon haar toch niet achterlaten om m'n kilometers te gaan malen. Ondertussen is ze terug in topvorm en volop aan het genieten van de vakantie. Wegens de werkdrukte was het trouwens ook al vrij laat toen ik thuiskwam (tja Belgen, belastingbrieven en deadlines - altijd op 't laatste nippertje, 't zal nooit veranderen).
GarminWoensdag terug laat thuis (Belgen, belasting en deadline - .....) en er stond een kadootje klaar, m'n nieuwe loopbuddy was aangekomen. Mr. Polar heeft me al een tijdje in de steek gelaten en dus was het tijd om iets nieuws en beters in huis te halen. Ms. Forerunner mag me dus vergezellen op m'n looptochtjes.
Gisteren was het dan eindelijk zover, het nieuwe trainingsschema van Mario afgestofd, mijn loopsmoking aangedaan en Ms. Forerunner geprogrammeerd voor een wisselloopje (8km - 500m loslopen 500m tegen 2'05").
Op weg naar Keulen heeft onze coach mij twee waakhonden gegeven, we hebben alle 3 (zo goed als) hetzelfde schema en de coach hoopt/wil dat we elkaar wat in de gaten houden. Waakhonden of niet, 't was gisteren al terug prijs - m'n trage 500's gingen goed, m'n rappe te snel natuurlijk (de snelste - 2'00", de traagste 2'07"). De hartslag was goed, de beentjes draafden vlotjes en Ms. Forerunner bezorgde me op tijd en stond de juiste cijfertjes. Zalig lopen gewoon.
De Izegemse kater is hiermee zeker doorgespoeld. Ik heb Etienne trouwens al verwittigd dat ik volgend jaar sportief revanche ga nemen.

14:29 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |