28-12-12

Hervonden loopplezier

Na een veel te lange periode van stilte beweegt er eindelijk nog iets op mijn blog. Door allerlei omstandigheden (de geboorte van Lasse en een grondige verbouwing van ons huisje) en evenveel waardeloze excuses bleven de loopschoenen in de kast staan. Tot begin dit jaar ! Na de gebruikelijke feestperiode begonnen de broeken en hemden bij ondergetekende toch iets meer te spannen dan me lief was en waagde ik me toch nog eens op de weegschaal. Was ik een bokser geweest, dan mocht ik me bijna een zwaargewicht noemen. Knipogen Hoog tijd om de loopschoenen terug aan te trekken !!

Na een paar schuchtere pogingen tijdens de eerste maanden werd het loopritme daarna toch iets regelmatiger en vanaf eind april was ik terug vertrokken voor 3 à 4 loopjes per week. De conditie verbeterde en ook de overtollige feestkilo's verdwenen en ook de goesting om terug een wedstrijdje te lopen kwam terug. Het doel werd de halve marathon van Brussel ! Niet direct om van achterover te vallen maar het eerste doel was er en ik had nu tenminste een stok achter de deur om de loopschoenen aan te trekken en te blijven lopen. Alles verliep vlotjes, geen pijntjes of zeertjes. Ik genoot van elk looptochtje al een jong veulen dat de wei in mag.

Begin oktober stond ik dan eindelijk terug aan de start van een wedstrijd, meer dan 3 jaar na de vorige. Leuke sfeer aan de start en vooral veel minder drukte dan tijdens de 20km van Brussel. Om 10u30 klonk het startschot en kon ik beginnen aan de 21km. Alles liep zoals het hoorde, wel iets sneller dan verwacht maar who cares. Op de Tervurenlaan kreeg ik de rekening toch (een beetje) gepresenteerd en stokte het tempo een beetje, doorbijten dus. In de laatste km's stonden An en Pernille nog luidkeels te supporteren en zette ik nog tandje bij. Uiteindelijk de finish gehaald in 1u33 en nog iets. Niet direct een supertijd maar toch meer dan tevreden met mijn prestatie.

Ondertussen hebben we niet stil gezeten en is mijn inschrijving voor de marathon van Luxemburg op 8 juni ook al in orde gebracht. Niet dat dat het belangrijkste is, het plezier in het lopen, dat is het belangrijkste.

Voilà, de kop is er terug af, mijn eerste en enige berichtje van 2012 is klaar. Hopelijk meer in 2013 !

 

 

16:15 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

JUIJ!!! Welcome back in loop- en blogland! Supergoed nieuws. 'k Kijk er al naar uit ooit weer eens samen rond de Watersportbaan te lopen en bij te babbelen! Prettig eindejaar!

Gepost door: Julie | 29-12-12

Goed te zien dat je terug bezig bent

Gepost door: Yves | 23-02-13

De commentaren zijn gesloten.