11-10-09

De kortste training

Door de dagelijkse activiteiten was het er deze week nog niet van gekomen om de loopschoenen aan te trekken. Dit weekend ging daar zeker verandering in komen. De goesting was er en tussen de vlagen door zou het wel lukken om wat kilometertjes te lopen. Zaterdagnamiddag, iets na 14u, stond ondergetekende gelaarsd en gespoord klaar om te vertrekken voor een tempoloopje van een uur. Uitgewuifd door vrouwlief vertrok ik, om na een kleine 10 minuten reeds terug aan de voordeur te staan. Neen niet om nog een sanitaire stop te doen maar om mijn wonden te likken. Na iets meer dan een kilometer ben ik nogal onzacht in aanraking gekomen met het plaatselijke asfalt, gestruikeld over iets (ik weet niet wat) dat ik op mijn weg tegenkwam. Het resultaat zag er vrij spectaculair uit, een hevig bloedende rechterknie, een geschaafde rechterhand, bovenlip en linkerkaak. Ik was mooi assorti met m'n rood loopjasjeKnipogen. Na een douche kon An als verpleegster van dienst de schade vaststellen - geschaafde rechterknie, rechterhand, bovenlip, linkerkaak en linkerschouder + een opgezwollen linkerknie en rechterpols. Ik kan dus nog een tijdje genieten van mijn allerkortste training. Gisteren, na het douchke, dacht ik nog van vandaag toch wat de stramme beentjes los te lopen maar 't is vandaag al moeilijk genoeg om onze rondkruipende Pernille te volgen. Ik zal het maar bij 1 training laten dit weekend Onbeslist. Voilà, dat was het voor deze week, hopelijk volgende week meer loopnieuws.

13:35 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

04-10-09

De voorbije week

Ik betrap er mij op dat er al weer een week voorbij is gevlogen sinds mijn vorig berichtje. De tijd gaat zo snel dat het bloggen er spijtig genoeg wat bij inschiet. Maandag en dinsdag genoten mijn beentjes van een dagje welverdiende rust. Gelopen werd er ook op woensdag niet maar dan werd er toch stevig gefietst, het deed deugd aan de beentjes. Op donderdag werd de loopsmoking dan terug aangetrokken voor een degelijke portie korte versnellingen (7x3' hs 150-165), het was stevig op de tanden bijten want mijn benen hadden toch wel wat last van het gefiets van woensdag. Opgeven deed ik natuurlijk niet, na 7 keer doorbijten (en bijna aan een nieuw gebit toe) zat de training erop. Vrijdag ging ik normaal gezien nog wat fietsen maar wijselijk besloot ik om dit toch maar niet te doen en een dagje rust in te bouwen (wat een wijze beslissing bleek te zijn). Gisteren stond er dan een tempoloop van een uurtje op het programma (hs 140-150) en het liep als een trein. Van stijve benen was er niets te merken en de kilometers gleden onder mijn schoentjes voorbij - super gevoel !!
091003
Het gaat week na week ietsjes sneller en mijn hartslag blijft probleemloos binnen de grenzen. Vandaag was het tijd voor een iets tragere duurloop. An was opgevorderd om op school uitleg te geven bij de Openbedrijvendag en ik ging bij oma en opa Aalst langs met onze Pernille. Na het lekkere eten was Pernille toe aan een middagdut en ik werkte mijn training af. 't Was leuk lopen in Aalst en omstreken en ook deze training verliep probleemloos.
091004
Ziezo dat was de week in een notedop - tot volgende week, of ietsjes vroeger als ik er toe kom Knipogen.

21:25 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |