27-09-09

Geslaagde test

Na bijna 1,5 maand herwonnen loopplezier was het vrijdag tijd voor een eerste testje - een 10km-wedstrijd in Lede. Rond 20u15 stond ik samen met een aantal vrienden (en nog een 100-tal andere lopers) aan de start. Het parcours liep door Lede, langs de kermiskraampjes en dorpscafés. Het was dus keren en draaien, iets wat ik niet zo leuk vind en met stukken naar beneden en terug naar boven. Mijn start (en eerste km) was veel te snel (3'58"), daarna liet ik het tempo wat zakken en haspelde vrolijk mijn rondjes af. Het vlotte heel goed eigenlijk, er was de 2e 5km wat verval maar dat is normaal zeker met maar 1,5 maand training in de beentjes. De eindstreep bereikte ik na 43'02" (volgens de organisatie). 't Is geen PR maar dat mocht ik ook niet verwachten. Ik ben zeker tevreden met het resultaat. Voor de liefhebbers de cijfertjes.
090925
Gisteren stond er niets op het programma, althans toch niet op het loopprogramma, dus tijd voor wat quality time met mijn 2 dames. We hebben er alle 3 van genoten. Vanmorgen stond er terug een lange duurloop op het programma, 't was lekker weer om te lopen en de kilometers gleden voorbij onder m'n loopschoenen. Na bijna 1,5u genieten en iets meer dan 15km op de teller was ik terug thuis. Zalig gelopen !
090927
Deze week staan er terug wat snelheidstrainingen op het programma want bij de volgende wedstrijd in Ursel mag het ietsjes sneller gaan dan vrijdag.

21:31 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-09-09

So little time ...

't Is alweer bijna 10 dagen geleden dat er hier nog iets werd neergepend. De blogstilte heeft niets te maken met een herbegonnen loopstilte maar met het drukke leventje van ons gezinnetje - onze Pernille, ons werk, onze loophobby en nog wat genieten van wat vrije tijd. Het resultaat is gekend, het blogje wordt niet bijgewerkt.
Hier in Gentbrugge loopt alles op wieltjes. Onze Pernille is terug kerngezond en amuseert zich kostelijk in de crèche. Ik geniet van mijn 4-dagenweek want op vrijdag heb ik mijn dag ouderschapsverlof, dan is het hier papa-Pernilledag - echt zalig. Tussendoor wordt er ook nog wat gelopen - vorige donderdag stonden er lange versnellingen op het programma (2x10' hs 150-165), het was stevig doorlopen maar vooral ook genieten. Vrijdag en zaterdag werd er wat gefietst, de ideale remedie om de beentjes fit te houden. Zondag stond er nog eens een lange duurloop op het programma, deze keer niet in het Gentse maar in de West-Vloanders. Mijn tochtje ging van Dudzele langs Zuienkerke, Uitkerke en via Zwankendamme terug naar de boerderij van de Van Dammes. 't Was 1u30 genieten van het zonnetje en de kilometers. Hieronder mijn West-Vlaams toertje (onderweg wel 3x moeten stoppen voor passerende boeren met kar en 1x sanitaire stopKnipogen).
Dudzele
Vandaag stonden er nog een korte versnellingen op de menu (10x4' hs 150-165). Het liep terug perfect, ik voel dat de conditie verbetert en vooral mijn lichaam verteert alles precies probleemloos. Vrijdag een eerste testje met een wedstrijdje in Lede over 10km, een doel (behalve uitlopen) heb ik niet, we zien wel waar het schip strandt. Voilà, dat was het voor deze keer.

21:05 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-09-09

Weinig slaap en km's

De wens op het einde van mijn vorig berichtje was ijdele hoop. De inkt van mijn berichtje was nog niet droog of mama en papa waren al terug aan het rondlopen met een zieke dochter op de arm. Tja de eerste week crèche en dus ook de eerste keer goed ziek, de snotvalling van zondag had zich verplaatst naar het linkeroortje van onze Pernille. En hiermee was het moeilijk slapen voor onze kleine meid. Gelukkig hadden we maandagavond de nodige medicatie en ging het stilletjes aan beter met onze meid. Maar door die onderbroken nachten was de goesting/moed om te gaan lopen ietsje minder dan normaal Knipogen.
Het was tot vrijdag wachten vooraleer er nog wat gesport werd. Vrijdag een halfuurtje fietsen en gisteren en vandaag terug de loopschoenen aan. Zaterdag stond er een tempoloopje op het programma - het verliep terug vlotjes, de beentjes en mijn tikker verteerden het stevigere tempo wonderwel. Vandaag mocht het ietsjes langer en ietsjes rustiger zijn. Ook nu was het helemaal geen probleem. Hier zit dus een tevreden loper Stoer, volgende week zullen er hopelijk wat meer km's gemaakt worden. Voor de liefhebbers hieronder de cijfertjes :
090912

090913

21:05 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-09-09

De loodjes van de week

We kunnen er vrij kort over zijn, de week is goed verlopen. In mijn vorige berichtje ging het al over de versnellingen van dinsdag, deze zijn probleemloos verlopen. Donderdag stond er een tempoloop van iets minder dan een uurtje op het programma (hs 140-150). De beentjes verteerden alles probleemloos en ook mijn tikker had geen gekke kuren maar was ietsjes te hoog.
090903
Geen één zonder twee zeker, het tempoloopje was donderdag zo goed bevallen dat ik me gisteren hetzelfde voorschotelde. Met het zonnetje op m'n knikker zette ik het op een lopen en het mocht deze keer iets langer duren. Langs de ringvaart naar Gent en dan via het Liedermeerspark terug naar huis, amaai dat was al een tijdje geleden zeg. Op het eind van de rit zat het tempo even hoog als donderdag maar aan een iets lagere hartslag.
090905
Vandaag was het wat zoeken om het lopen er nog tussen te krijgen. Onze Pernille sukkelt met een verkoudheidje en die hoest en oplopende koorts zorgen ervoor dat papa en mama meermaals per nacht uit bed mogen. Vanmorgen zaten we om 5u30 zelfs al bij de dokter van wacht, niks ergs maar we wilden toch wat geruststelling. In plaats van deze namiddag mijn verloren nachtrust in te halen heb ik de loopschoenen aangetrokken en het op een lopen gezet, 't ging heel aardig vooruit. 090906
Voila, de week zit er terug op, het laatste loodje was dus het zwaarste - ondergetekende is tevreden, 4 looptrainingen probleemloos afgewerkt en ook nog 1x gefietst. De conditie zal niet lang op zich laten wachten. Allé, nog een prettige zondagavond.
PS. Het gaat al ietsjes beter met Pernille, de hoest is al beter en de koorts loopt al niet zo hoog meer op. Mams en paps hopen op wat betere nachtrust Knipogen.

20:40 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-09-09

Trots

Hier zit een trotse papaloper of loperpapa aan de computer. Deze loper heeft vandaag terug probleemloos een intervaltraining afgewerkt. 't Was stevig doorlopen maar 't ging heel vlotjes. Op het programma stond er 8x2' met een hartslag tussen 155 en 165. De eerste was het nog een beetje tempo zoeken maar daarna ging het als een fluitje van een cent. Deze slak heeft dus toch nog wat snelheid in de benen. Als toemaatje en omdat het al zolang geleden is, nog eens een tabelletje met cijfertjes. 090901
Maar nog trotser dan op deze cijfertjes is ondergetekende op z'n pracht van een dochter. Onze Pernille heeft vandaag probleemloos haar eerste volledige dag in de crèche achter de spreekwoordelijke kiezen. 't Is heel goed meegevallen, ze heeft goed gegeten, geslapen en gespeeld, meer moet dat voor ons zeker niet zijn. Hieronder nog een foto van onze kleine spruit.DSC_6772-light

21:01 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |