19-04-09

Doorstart

Na m'n paasbeste herstart mocht ik me deze week niet laten kennen en heb ik met veel plezier en goeie moed de loopschoenen en -tenue terug aangetrokken. Het goeie weer was natuurlijk een extra-stimulans om op pad te gaan. Dinsdag stonden er lange versnellingen op het programma - 15' loslopen, 3x10' (hs tussen 150-156) en nog wat loslopen. De hartslag bleef mooi tussen de grenzen maar 't was toch stevig doorbijten. Tja alle (her)begin is moeilijk zeker Knipogen.
090414
De rest van de week was het loopkalmte maar gisteren werden de loophoeven terug aangetrokken. Een tempoloopje (hs tussen 140-150) kreeg ik te verwerken, de zon op m'n bolletje en genieten maar. Na een goeie 50' zat de training erop en konden m'n beentjes uitrusten.
090418
Vandaag stond er een langeduurloop van +- 1,5u op het programma (hs tussen 130-140). Na het ochtendritueel met onze kleine meid kon paps op pad. Het weertje was zalig en de beentjes hadden geen last van de stevige training van zaterdag. De kilometers gleden onder mijn voetjes voor bij en veel te snel stond ik terug aan onze voordeur.
090419
090419-foto
Nu nog wat nagenieten van een leuk weekend met mijn 2 madammen in de tuin en dan fris en monter terug aan de werkweek beginnen. We kunnen er terug tegen. Voor de liefhebbers nog een foto van onze kleine vedette !
DSC_6025-light


18:53 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

13-04-09

Paasbeste herstart

Het is gelukkig niet bij goeie voornemens gebleven. We hebben de spreekwoordelijke koe bij de horens gevat en de loopschoenen terug aangetrokken. De verrijzenis van mijn looptrainingen kon niet beter beginnen als op Pasen, gisteren een tempoloopje van bijna een uur (hs tussen 140-150), 't was genieten van begin tot einde. Spijtiggenoeg was na een goeie 50' de pret voorbij want ik stond terug aan onze voordeur. En vandaag een uurtje rustig lopen (hs ussen 120-130), met een lekker namiddag zonnetje rustig aan de meters onder m'n voetjes laten voorbijglijden. 't Was reuzeleuk. De conditie van de grote dagen is er nog niet maar dat kan moeilijk ook anders. Nu rustig stap voor stap terug opbouwen en dan zien we wel. An heeft vandaag ook terug haar loopschoenen aangetrokken en we kunnen elkaar dus motiveren. We zijn alvast supercontent met onze paasbeste herstart.
Voor de liefhebbers eindelijk nog eens wat cijfertjes:
090412

090413
En nu een lekker doucke en nog wat van de mooie avond genieten in de tuin.

19:37 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-04-09

Nieuwe doelen

In m'n vorig berichtje schreef ik nog dat het lopen op een lager pitje stond, ik denk dat nadien zelf het waakvlammetje uitging - enkel op 15 en 19 maart heb ik m'n loopplunje nog aangetrokken. Drukte op het werk en de organisatie van de babyborrel van onze Pernille slorpten het grootste gedeelte van de tijd op, de loopschoenen bleven dan maar onaangeroerd in de gang staan. Het vorige weekend zijn we naar Rotterdam gegaan, niet om de marathon te lopen. Eind november 2008 zag ik niet in hoe een kleine spruit een marathonvoorbereiding op z'n kop kan zetten en huurde ik een leuk appartementje. De marathonplanning werd echter al snel in de vuilbak gegooid maar het uitstapje met z'n drietjes bleef. We hebben er van genoten, lekker uitgeslapen, wandelingetjes gemaakt, .....
Eén ding is wel zeker, het kriebelde zondagvoormiddag toch een beetje veel om te lopen. Die marathon in Rotterdam loop ik dus zeker nog eens, we hebben nu in alle geval al een perfecte stek om te verblijven. Het kriebelde zelf zo hard dat ik gisteren al een training heb afgewerkt (15' loslopen, 6x4' (hs tussen 155 en 165) met 2' rust en dan nog 15' loslopen).
Het ging vrij vlotjes rekening houdend met de conditieacherstand. An gaat nu stilaan ook de looptrainingen terug hervatten, we gaan elkaar dus kunnen motiveren om onze trainingen af te werken. Ik heb me deze morgen alvast ingeschreven voor Dwars door Brugge en de Stadsloop in Gent. Mijn weblogloperst-shirt kan binnenkort dus terug uit de kast gehaald wordenKnipogen.

12:34 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |