15-02-09

Evenwicht zoeken

Met alle goeie wil van de wereld probeer ik een training tijdens de week af te werken maar het lukt me maar niet. Als ik 's avonds thuis kom, dan heb ik niet meer de moed om mijn sporttenue aan te trekken en te gaan lopen, mijn 2 madammen krijgen dan mijn volle aandacht - met alle plezier trouwens. Het belangrijkste slachtoffer is dan het trainingsschema van coach Mario - sorry coach - mijn conditie is ondanks (of dankzij) het weinige trainen nog vrij behoorlijk.
In het weekend probeer ik dan toch nog wat sportuurtjes in te halen - gisteren geen looptraining maar een voetbalmatch met de sympathiekste voetbalploeg - The Golden Boys - ondanks stevig weerwerk gingen we toch 0-1 de boot in tegen de 2e uit het klassement - dju toch.
Vanmorgen stond er een langeduurloop op het programma met Julie. Om 7u30 uit de veren, koffie en pistoletjes klaargezet voor An en dan vertrokken. Het was een leuk tochtje langs de Gentse wateren, de kilometers gleden al tetterend onder onze loopschoenen voorbij en na 1u45 stonden we terug aan de voordeur van Julie en Maarten. 't Was een leuk tochtje. Hieronder de cijfertjes.
090215

Het is dus nog wat evenwicht zoeken maar dat zal wel lukken.
En als toetje - nog een foto van onze Pernille.
DSC_5833-light

21:29 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-02-09

Rustig aan

De tijd gaat snel, drie weken geleden hadden we onze Pernille voor de eerste keer in onze armen en nu ligt ze al zalig te slapen in haar prinsessenwiegje. Ze eet en slaapt goed en groeit als een kool. Mama kan al wat beter uitrusten en papa heeft al terug wat tijd om een looptraining af te werken.
Sorry coach maar ik heb niet echt meer naar het trainingsschema gekeken, echte doelen heb ik trouwens toch niet de eerste 6 maanden. Zaterdag had ik zin in een stevig tempoloopje en zogezegd zo gedaan - 10km tegen 4'45"/km. Het lukte wonderwel, het tempo was goed vol te houden en m'n hartslag deed niet onmiddellijk gekke kuren. Zo slecht zal het dan toch niet gesteld zijn met de conditie.
090207
Zondag is, zoals steeds, langeduurloopdag. Een goeie 14km zalig lopen, het zonnetje was in het begin van de partij en het was niet te koud. Ik heb genoten van elke meter en elke seconde. Ik had haast spijt dat de km's erop zaten.090208
Wat deze week brengt zien we wel, eerst mijn 2 madammen soigneren en dan pas een looptraining afwerken. Hierbij nog een fotootje van de jongste madam.
DSC_5827-light

12:39 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

03-02-09

Ondanks - dankzij - door

"Ondanks" of "dankzij" of gewoonweg "door" de geboorte van onze Pernille is er de laatste tijd - lees sinds 18 januari niet meer gelopen, toch niet met m'n looptenue en hartslagmeter aan. An en ik vinden hoe langer hoe beter onze draai met onze kleine prinses in huis. In het begin waren we zo met onze pruts bezig dat we haast vergaten om te eten en iets anders te doen dan voor haar te zorgen. De looptrainingen schoten er dan ook bij in. Sorry coach Onbeslist. Vorige zondag was er dan terug eens wat tijd om te gaan lopen en ik heb echt genoten van mijn langeduurloop (13,7 km - 1u16'39" - 5'36"/km - gem. hs 140).
Ondanks-dankzij-door onze Pernille denk je wel wat meer na over het leven, het zet alles toch in een ander perspectief. Waar ik vroeger al het mogelijke had gedaan om toch geen training te missen, heb ik het daar sinds haar geboorte veel minder moeilijk mee. We zien wel hoe het verder gaat - misschien dit jaar geen marathons (en echt langeduurlopen) maar gewoon genieten van het lopen. We shall see.

17:05 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |