19-01-09

Piep - hier ben ik !!!

Jullie hebben er lang moeten op wachten maar deze morgen stak ik voor de eerste keer haar hoofdje buiten. Ahja, jullie kennen mij nog niet - ik ben Pernille !!
Alles is voorspoedig verlopen, om 1u45 naar het ziekenhuis en om 8u25 hadden we onze prinses in onze handen. Pernille, mams en paps stellen het goed. Pernille heeft reeds de eerste keer goed gegeten en doet nu een dutje. Iets wat mams en paps ook proberen te doen. Tot later !!DSC_5670-light

DSC_5673-light

13:03 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

18-01-09

It's ooo so quiet

Een relatieve loopstilte zorgt voor een haast absolute blogstilte. ’t Is al van 5 januari dat ik hier nog iets neergepend hebt, haast een eeuwigheid geleden.
Om allerlei redenen is er sindsdien niet echt veel meer gelopen. Besneeuwde en ijzige voetpaden, vastgevroren waterleidingen, massa’s werk op kantoor en een ietsje minder loopgoesting zorgden voor een tijdelijke inactiviteit. Ok, ik geef het toe, niet echt zwaarwichtige redenen maar ’t is nu zo.

Vorige zondag was het na alle sneeuw- en ijsellende nog eens tijd voor een lange duurloop. Ik koos voor het traject langs de Schelde en het was prettig lopen, verschillende km’s lagen er nog spierwit bij – super. Op sommige stukken was de sneeuw reeds ijs geworden en was het wel opletten. Na een goeie 17 km (tegen (5’43”/km) was ik terug thuis.

Deze week probeerde ik de draad op te pikken maar dinsdag viel de training in het water. Ik was pas om 20u thuis en om dan na het eten nog korte versnellingen te gaan doen, sorry coach maar ik zat liever languit in de zetel bij An. Donderdag was ik wel op tijd thuis en perste er nog een stevig wisselloopje uit (12km – 1km loslopen en 2km tegen 4’10”/km). Het ging vrij vlot, de beentjes maalden de km’s zonder problemen af. Gisteren stonden er lange versnellingen op het menu (2 reeksen van 1km-2km-1km tegen 3’55”/km). Dit tempo was ietsjes te snel maar ik werkte ze toch nog af tussen 3’58” en 4’05”/km. Hopelijk is de coach niet te ontgoocheld ;-). Vandaag was het terug tijd voor een lange duurloop, wegens de bolle buik van An waagde ik me niet te ver uit de buurt en haspelde ik, met de gsm op zak, mijn km’s af in het Liedermeerspark. Na bij 1,5u genieten en een goeie 15km op Garmin was ik terug thuis. Al bij al deze week toch nog 41km gelopen, 't is al rustiger geweest.
Ooievaarnieuws – weinig nieuws. An heeft nog altijd een mooie bolle buik. Volgens de laatste voorspellingen is het einde wel degelijk in zicht. Nog effe geduld dus

19:49 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-01-09

Goed begonnen

Na dit weekend ben ik het zeker, 2009 is goed gestart.
Zaterdag had de coach een echte marteltraining in petto, eerst 10x een heuvel opspurten, daarna 6x500m en als afsluiter nog eens 3x1km. Gelukkig kon ik alles programmeren in de Garmin of ik was halverwege de tel kwijt geraakt. De heuvel opspurten, lukte wonderwel en ook de snelle 500m’s verliepen probleemloos. ’t Was alleen jammer dat ik me wat misrekend had in de duur van de training. An en ik hadden nog een afspraak ’s namiddags en hierdoor kon ik de laatste reeks jammergenoeg niet afwerken. ’t Was in alle geval een plezante training en de beentjes konden de snelheid goed aan.

Gisteren stond er dan terug een geniettraining op het programma – een lange duurloop van 15km tegen 5’45”/km. De Ipod liet ik deze keer thuis en ik genoot van de stilte, het gekwetter van de vogeltjes, m’n voetstappen op de bevroren grond, ... ’t Was een zalig tochtje dat spijtiggenoeg te kort was, nog 1,5u genieten zat m’n tochtje erop. ’t Smaakt in alle geval naar meer. Voor de liefhebbers de cijfertjes:
090104
Vandaag wordt er niet gelopen en morgen staan er korte versnellingen op de agenda.
Ooievaarnieuws : geen nieuws voor het ogenblik, tja welke ooievaar komt er ook buiten met zo'n hondeweer Lachen

09:14 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

02-01-09

Beginnen met afsluiten

Vooraleer we 2009 op een deftige manier konden beginnen, moest 2008 op een fatsoenlijke wijze afgesloten worden. Eergisteren stond er na de laatste inkopen, en voor we aan het oudejaarsmaal gingen beginnen, een stevige lange duurloop op het programma. Sorry coach, het stond niet zo op het schema maar ik had goesting om efkes wat langer steviger door te lopen i.p.v. een kort losloopje, en dus maar terug gegrepen naar de training van vorige zondag (18km tegen 5’30”/km). In Gent was het lekker fris en er stond geen zuchtje wind, met een muts en een Ipod vol leuke muziekjes kon ik dus op weg. Na een goeie km zat ik in de goeie kadans, wel ietsjes trager, maar het voelde supergoed aan. Op een gelukzalige wolk haspelde ik de km’s af en voor ik het goed en wel besefte, stond ik terug aan onze voordeur. En zo was het laatste loopje van 2008 een feit.

081231
Na een deugddoende douche zijn An en ik aan ons laatste oudejaarsmaal met z’n tweetjes begonnen. Op ’t gemakske genoten we van de lekkere hapjes, een smakelijke risotto, een glaasje rode wijn en een lekker stukje taart. Meer moest dat niet zijn.
En hoe kan je het jaar beter inzetten, dan de sportschoenen aan te trekken en de beentjes te strekken. Een beetje loslopen om de calorietjes van gisteren er af te lopen. Zo zijn de eerste km’s van 2009 ook al een feit.
090101

Toch nog een terugblik op 2008. 2008 was een jaar van hoogtes en laagtes. De laagtes zijn er gelukkig maar 2 – mijn opgave tijdens de Kastelenloop en mijn calvarietocht tijdens de Kölnmarathon. De hoogtes zijn er gelukkig ietsjes meer – een nieuw PR op de 10 mijl (Oostende-Brugge, wel gedragen door een gunstige rugwind), op de ½ marathon (Oetingen, ondanks een lastig parcours en zware omstandigheden) en op de marathon (in Parijs, een dag waarop alles goed zat – een beetje zoals Volderke dezelfde dag had in de Ronde van Vlaanderen).

2009 kondigt zich al goed aan, alhoewel dat niet echt iets met lopen te maken heeft. We wachten nog op het mooiste kadootje. De laatste loodjes blijken niet alleen spreekwoordelijk de zwaarste te zijn, allé toch voor An, voor mij valt het best mee.
Op loopgebied zijn er ook nog wel wat uitdagingen in 2009 – naast klassiekers als Dwars door Brugge en de Stadsloop in Gent zijn ook de McBride-run, de halve marathon van Rijsel en natuurlijk de marathon van Rotterdam met stip aangeduid op de kalender.  

09:30 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |