02-01-09

Beginnen met afsluiten

Vooraleer we 2009 op een deftige manier konden beginnen, moest 2008 op een fatsoenlijke wijze afgesloten worden. Eergisteren stond er na de laatste inkopen, en voor we aan het oudejaarsmaal gingen beginnen, een stevige lange duurloop op het programma. Sorry coach, het stond niet zo op het schema maar ik had goesting om efkes wat langer steviger door te lopen i.p.v. een kort losloopje, en dus maar terug gegrepen naar de training van vorige zondag (18km tegen 5’30”/km). In Gent was het lekker fris en er stond geen zuchtje wind, met een muts en een Ipod vol leuke muziekjes kon ik dus op weg. Na een goeie km zat ik in de goeie kadans, wel ietsjes trager, maar het voelde supergoed aan. Op een gelukzalige wolk haspelde ik de km’s af en voor ik het goed en wel besefte, stond ik terug aan onze voordeur. En zo was het laatste loopje van 2008 een feit.

081231
Na een deugddoende douche zijn An en ik aan ons laatste oudejaarsmaal met z’n tweetjes begonnen. Op ’t gemakske genoten we van de lekkere hapjes, een smakelijke risotto, een glaasje rode wijn en een lekker stukje taart. Meer moest dat niet zijn.
En hoe kan je het jaar beter inzetten, dan de sportschoenen aan te trekken en de beentjes te strekken. Een beetje loslopen om de calorietjes van gisteren er af te lopen. Zo zijn de eerste km’s van 2009 ook al een feit.
090101

Toch nog een terugblik op 2008. 2008 was een jaar van hoogtes en laagtes. De laagtes zijn er gelukkig maar 2 – mijn opgave tijdens de Kastelenloop en mijn calvarietocht tijdens de Kölnmarathon. De hoogtes zijn er gelukkig ietsjes meer – een nieuw PR op de 10 mijl (Oostende-Brugge, wel gedragen door een gunstige rugwind), op de ½ marathon (Oetingen, ondanks een lastig parcours en zware omstandigheden) en op de marathon (in Parijs, een dag waarop alles goed zat – een beetje zoals Volderke dezelfde dag had in de Ronde van Vlaanderen).

2009 kondigt zich al goed aan, alhoewel dat niet echt iets met lopen te maken heeft. We wachten nog op het mooiste kadootje. De laatste loodjes blijken niet alleen spreekwoordelijk de zwaarste te zijn, allé toch voor An, voor mij valt het best mee.
Op loopgebied zijn er ook nog wel wat uitdagingen in 2009 – naast klassiekers als Dwars door Brugge en de Stadsloop in Gent zijn ook de McBride-run, de halve marathon van Rijsel en natuurlijk de marathon van Rotterdam met stip aangeduid op de kalender.  

09:30 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

jaar goed ingezet,meteen stevig tegenaan,maar je bent niet alleen we zijn met meerdere goede starters heb ik gezien!
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 02-01-09

Zoals je zelf al zei zal jullie grootste cadeautje dra in jullie midden te vinden zijn. :) Geniet nog van de rust nu, want het zal snel anders, maar ook leuker, zijn. Beste wensen aan jullie ...3-tjes alvast.

Gepost door: Gert | 02-01-09

Hopelijk mogen je uitdagingen in 2009 slagen maar het belangrijkste in 2009 komt er binnenkort aan...

Gepost door: Stofke | 02-01-09

2009 Inderdaad, het mooiste kadootje hebben jullie nog tegoed.
Ook voor jullie een boeiend jaar toegewenst met veel loopplezier.

Gepost door: frank spencer | 02-01-09

Het jaar 2008 goed beeindigd en het jaar 2009 goed begonnen,er komen zeker nog mooie momenten aan.Geniet er alvast maar van.

Gepost door: anita | 02-01-09

Ik wens je de drie G's voor 2009 een goede Gezondheid, veel Geluk en voldoende Geld toegewenst in 2009. Dat al je doelstellingen mogen uitkomen. Succes !

Gepost door: Dirk De Groof | 02-01-09

Je vliegt er weer stevig in zie ik . Je zal in 2009 nog een paar pr's meepakken denk ik . je hebt bijna mijn tijd op de marathon te pakken . gaat het je dit jaar lukken ? Ik ga de grens toch een beetje optrekken hoop ik voor mezelf . Rotterdam ......hopelijk nu geen 32 graden !!

Gepost door: coach mario | 03-01-09

2009 Het nieuwe jaar sportief tegemoet gaan is de juiste aanpak. Gelukkig, gezond en blessurevrij 2009 gewenst.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 03-01-09

De commentaren zijn gesloten.