27-12-08

Geen kerstreces

Het mag hier de laatste dagen dan wel wat stil geweest zijn, dat wil niet zeggen dat ik/we stilgezeten hebben. En neen, we hebben de laatste dagen ook niet doorgebracht in de kraamkliniek. Met An en de bolle buik gaat het overigens heel goed en de baby zal waarschijnlijk op tijd op de wereld komen. We zijn dus nog zeker een paar daagjes maar met z'n tweetjes.
Op loopgebied heb ik, zoals steeds, braafjes de training van onze coach gevolgd. Op kerstavond een versnellingskes training, op kerstdag zelf een wisselloop en vandaag een stevige korte duurloop. De trainingen zijn perfect verlopen en de beentjes verteren de inspanningen nog altijd goed.
Voila, 't was een zeer korte update. Ondanks m'n writersblock heb ik nu toch nog een berichtje gepost.
Tot later !!

18:19 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

21-12-08

Stilte voor de storm ?

't Is hier de laatste tijd nogal stil geweest, mijn excuses. De laatste weken van het jaar zijn op het werk de meest hectische periode en dan schiet het lopen er natuurlijk bij in. Plus we hebben natuurlijk ook niet stilgezeten om van alles voor onze opkomstzijnde spruit klaar te zetten. Kortom, redenen (en misschien ook wel uitvluchten) genoeg om het lopen effe op een laag pitje te zetten.
Er is de laatste weken wel nog gelopen maar veel te weinig om goed te zijn. Een stevig tempoloopje van 12km en een loslooprondje van km was tot deze morgen de enige loopactiviteit van de voorbije 2 weken. Hier moest dus iets aan gedaan worden !! Gisterenavond had ik al de training van de coach bekeken en hij had een vetloopje voorzien van 15km. De ideale start om de dag goed te beginnen, wetende dat ik vandaag 2x m'n voetjes onder tafel mag schuiven. 't Is beter preventief al wat calorietjes weg te lopen. Om iets na 8u was ik dus al de deur uit voor m'n tochtje langs de Gentse wateren. De km's langs het water gleden vlotjes voorbij, de beentjes waren blij en genoten van het lopen. En voor ik het wist was ik terug thuis en had ik zelfs nog 2km teveel gelopen. De coach zal dat wel niet erg vinden zeker ?081221

081221 traject
An en ik wensen jullie een zalige kerst en het allerbeste voor 2009, mogen al jullie wensen volgend jaar werkelijkheid worden !!

17:05 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

07-12-08

Een "nieuwe man" ?

queen_break_free_video_1984In mijn omscholing tot "nieuwe man" zijn we dit weekend aangekomen bij het hoofdstuk "poetsen". Ik heb nog geprobeerd om er met een oud doktersbriefje van onder te muizen maar het mocht niet helpen. Gisterenochtend mocht ik dus, gelukkig na een ontbijtje, beginnen sleuren met emmers, borstel, vloeibare zeep, ...; Het ganse gamma schoonmaakproducten werd bovengehaald. Ik wist dus wat gedaan, An gaf duidelijke instructies en ik probeerde deze zo goed en zo kwaad als kon uit te voeren. Kortom, de volledige gelijkvloers van ons huisje kreeg een heel stevige poetsbeurt. Rond 15u was de les afgelopen, ik heb het zelfs zo goed gedaan dat ik de volgende keer terug mag helpenWenkbrouw ophalen. Na de dweilen en de schuurborstels moest ik efkes buiten zijn. M'n looptenue aan en op weg, ik wou eerst nog de training van coach Mario afwerken maar na de eerste snelle km bleek dit geen goed idee te zijn. Ik heb er dan maar een deugddoend loopje van 10km van gemaakt met enkele stevige versnellingen erin. 't Was dubbel genieten!
081206
Vanmorgen mocht ik voor een zondag vrij vroeg uit te veren ('t was misschien al een goeie oefening voor binnen een paar weken Knipogen). Ik had met Julie afgesproken om een lange trage duurloop of een tetterloopje samen te doen (ik weet niet of dat ook in die omscholingscursus staat Lachen). Iets voor 8u30 waren we op pad voor een tochtje langs het water langs Drongen, Afsnee en terug naar Gent-city. 't Was nog vrij koud toen we vertrokken en op een paar bruggen was het uitkijken voor ijzel. Het was een mooi toertje en we kletsten onderweg over koetjes en kalfjes. Ik heb m'n best gedaan om evenveel te kletsen als Ruth en Veerle of het genoeg was weet ik niet, dat zijn natuurlijk wel 2 natuurtalenten. Na een goeie 15km stonden we terug aan de voordeur van Julie en Maarten. Moeten we in 2009 zeker nog eens doen !
081207
081207 traject
Ondertussen staat er ook al een kerstboom in de living, helpt een "nieuwe man" ook de kerstboom versieren of mag ik gewoon op m'n gemak naar Sporza kijken ?

17:02 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

03-12-08

Lekker gegeten

Na het geslaagde bezoekje aan Ursel was de rustdag maandag zeker wel gekomen. Maar om er nog een managementcliché tegen te gooien – stilstaan is achteruitgaan, werden gisteren terug de loopschoentjes en –kledij aan getrokken. Onze lieve coach had korte versnellingen op het menu gezet – als amuse-gueule 2km loslopen dan als voorgerecht 10 keer 40” snel en 60” loslopen, als tussengerecht 1 km loslopen en als plat de résistance 10x600m tussen 3’50” en 4’00”/km, het dessert was nog 2 km loslopen. ’t Was dus een stevige maaltijd ;-). Goedgemutst vertrok ik naar de Gentse Watersportbaan, het krioelde er terug van de lopers maar het is toch nog altijd een enorm trekgat. De amuse-gueule en het voorgerecht lieten zich vlot verorberen maar toen begon het te regenen en nog iets harder te waaien. Tijdens het tussengerecht viel dat nog mee maar bij het hoofdgerecht was het niet echt leuk meer. Halverwege heb ik m’n bord dan maar terug naar de keuken gestuurd, de versnellingskes gingen vlotjes tussen het beoogde tempo maar de beentjes hadden toch wat last van Urselse kapriolen. En het heeft geen zin om zotte dingen te doen.

Vandaag had ik een dagje verlof, ik mocht/moest samen met An al gaan kerstshoppen. We zijn allebei niet zo verzot op overvolle winkelstraten en winkels, dus is er niets makkelijkers dan al begin december die karwei te klaren. Het viel best mee in Gent, we konden rustig onze kadootjes kopen, gezellig gaan lunchen, nog wat kleertjes kopen voor onze spruit, koffietje drinken, … Na al dat geslenter wou ik toch nog efkes de benen strekken en heb nog lekker 9km losgelopen. ’t Was zalig. Morgen zal er niet gelopen worden, ’t belooft een drukke en lange werkdag te worden.

 

18:44 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

01-12-08

Gas geven en remmen tegelijk

Met dit motto wil onze CEO de huidige crisis wil tackelen en er dus niet slechter van worden maar integendeel nog sterker uit te komen.
Op loopgebied was het bij de laatste tijd (iets te lang naar mijn zin) bij mij ook vooral remmen en zeker niet teveel gas geven. Met dat vervelende achieltje werd er dus vooral gerust. Nu ik toch al terug een paar pijnvrij trainingen achter de rug heb, begon het toch wel terug te kriebelen om eens goed gas te geven. De ideale gelegenheid deed zich gisteren voor – de Onderdalejogging in het landelijke Ursel.
In Ursel aangekomen kwam ik op de parking al Julie en Maarten tegen en in de kantine stonden nog een ganse kliek bloggers (Nico, Berry, Chris, Katrientje, … sorry voor degene die ik vergeten ben). Mijn keuze viel op de 10km en ik had mijn Garmin ingesteld op een eindtijd van 41’ (4’06”/km).
Al kletsend liepen we wat los en rond 15u gaf de speaker het startschot. Na een goeie 200m stond ik al langs de kant met een losse schoenveter, vlug terug dichtgeknoopt, deze keer met een dubbele knoop Knipogen en terug weg. Na een goeie km was de achterstand weggewerkt en zat ik terug op schema. We doken toen het bos in, het lag er vrij slijkerig bij maar we konden nog goed doorlopen. Het tempo (+- 4’00”/km) viel best mee. Na het bos ging het via een veldwegje naar de kerk van Ursel en dan terug naar de start. Na 20’02” zat de eerste ronde erop en ik voelde me nog en vooral de beentjes en peesjes gaven geen krimp. Onderweg slaagde ik er nog in om enkele lopers bij te benen en voorbij te steken, verzwakken deed ik niet echt, gelukkig maar. Na de bocht aan de kerk was het nog een goeie km en gaf ik nog eens goed gas. Ik passeerde de finishlijn na 40’03” als 14e. Het beoogde doel was dus bereikt !! Joepie !!
n1416093913_30154031_1113

IMG_0979


Na een deugddoende douche nog wat bij gekletst en daarna terug naar huis naar de bolle buik van mijn schat. 't Was een leuke namiddag, ook nog een dikke merci aan de portrettenmakers Chris en Maarten.

Vandaag gaat de rem er wat op, ’t is rustdag en morgen terug gas geven, een beetje tochKnipogen

12:15 Gepost door philippe in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |