06-10-08

Keulense calvarietocht

Wij waren al van vrijdagavond in Keulen, zodoende konden we alles rustig aan. Zaterdagochtend gingen we naar de Marathonmesse om het startnummer op te halen. Nadien wandelden we over de Rijn naar het Domplein en kuierden nog wat rond in het centrum. Het was er op de koppen lopen

’s Avonds gingen we samen met Gert en Ria naar het hotel van Mario, Peggy, Edith en Frank voor een weblogloperspasta-party. Het gespreksonderwerp was natuurlijk lopen en bij de andere lopers zag ik gretigheid in de ogen om er zondag een stevige lap op te geven. De bediening in het restaurant zorgde ervoor dat we meer dan tijd genoeg hadden om bij te kletsen.
Zondagochtend stond er nog een stevig ontbijt op de agenda - de broodjes, bananen, yoghurt, … gingen vlotjes over de borden. En dan was het tijd om ons klaar te maken om naar de start te gaan, in de lobby zaten Mario, Edith en Frank ons al op te wachten. Het weer zag er ondertussen niet echt schitterend uit, vele donkere wolken maar gelukkig nog geen regen. We keken nog naar de start van inline-skaters en zagen toen ook Ruth en Julie aan de overkant passeren. Nadien konden wij ons ook in de startvakken plaatsen, met Mario en Gert was ik in goed snel gezelschap. Iets na 11u weerklonk het startschot en enkele minuten later passeerden ook wij de startboog. Mijn hartslag ging al direct de hoogte in, te hoog naar mijn zin. Ik probeerde beide snelle kerels bij te houden, maar na goeie 7km ging het toch ietsjes te snel voor mij. De 5km-tijden schommelden tussen 23’09” en 23’58”. Halverwege kwam ik door in 1u39’45” maar de beentjes begonnen toch al wat zwaar aan te voelen (normaal gezien de weinige km’s in de benen). Rond km28 kwam ik de man met de hamer al een 1e keer tegen en de 5km-tijden namen een duik richting 25’37”-25’43”. Ik probeerde aan te pikken bij groepjes die me inhaalden maar na een aantal honderden meters moest ik ze telkens laten gaan. En nog had de man met de hamer me niet genoeg gepest – rond km37 kreeg ik nogmaals een stevige tik. De km-tijden doken naar 5’30”/km en trager, ik had amper nog het gevoel dat ik aan het lopen was, het was eerder strompelen. Als toetje moesten we dan nog terug de brug over de Rijn over, het laatste loodje was inderdaad het zwaarste. Na 3u30’49 strompelde ik over de eindstreep, mijn calvarietocht door Keulen zat erop. Na de finish heb ik nog 3 kwartier naar An lopen zoeken die doodongerust was. Aan de auto me nog wat opgefrist en dan op weg naar huis in een zalig warme wagen.
Marathonnr. 3 is nu achter de kiezen, we kunnen nu beginnen uitkijken naar waar nr. 4 (waarschijnlijk Antwerpen) en nr. 5 (nog veel te veel keuze) zullen worden afgewerkt. Maar dat is iets voor 2009 !!
Keulen marathon

11:45 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Schitterend gelopen in toch moeilijke omstandigheden! Het was een gezellig weekend!!

Gepost door: Homer | 06-10-08

knap gelopen ! Alles in acht genomen , eb jij een bizondere prestatie neergezet . Ja het was de bedoeling om deze wat sneller te lopen , maar 3 - 4 weken geleden besliste achilles daar anders over . Kan altijd gebeuren , ook mij hebben ze getroffen ! Ook de man met de hamer tegen komen , is een beleving op zich . Om daarover te kunnen vertellen moet je hem ook zijn tegen gekomen zijn ! Dus profficiat , je bent weer een ervaring rijker ! :-) Zoeken naar nieuwe ui!tdagingingen is de beste genezing. Ik ga volgend jaar zeker NIET Antwerpen doen ! Maar wel om te supporteren dan ! Het was supper gezelling dat jullie erbij waren . Groetjes aan An !

Gepost door: coach mario | 06-10-08

Proficiat Philippe, toch wel knap gelopen. Die uitloopstrook na de finish was inderdaad wel lang. Je hebt dan koud, ook voor An zal het koud geweest zijn. Ik begrijp de ongerustheid.
Geniet nu maar van je prestatie ..
Op naar de volgende !!!

Gepost door: Edith | 06-10-08

Niettemin super gefeliciteerd! Je voorbereiding was niet optimaal maar je hebt het toch maar heel mooi en snel gedaan.

Gepost door: Fré | 06-10-08

3u30 Lopen met toch relatief weinig training, het is niet velen gegeven hoor. Dat heb jij heel goed gedaan. Mercikes voor het leuke gezelschap en groetjes nog aan An. Soigneer ze maar goed de volgende paar weken... en daarna ook uiteraard. :)

Gepost door: Gert | 06-10-08

Toch knap gelopen Philippe. Slecht weer en een heel gaccidenteerde voorbereiding. Proficiat met de prestatie.

Gepost door: yves | 06-10-08

Oesje... Als je al eens geproefd hebt van een marathon in 3h08' dan is 3h30 heel lang lopen hé!
Toch is deze prestatie evenwaardig, je moet het maar doen.
Vooruitkijken nu is de boodschap. Achieltjes kunnen genezen. En die kilo's zijn minuten...

Gepost door: Francis | 06-10-08

Prachtig !! amai goed gelopen zeg met de weinige trainingen die je kon afwerken ewel chapeau !! natuurtalentje ! Proficiat !! ook aan de 2 grootste fan's van jou :-)

Gepost door: Katrien | 06-10-08

Keulen Prima marathon gelopen, Philippe !
Een paar weken geleden sprak je door Achillespeesproblemen nog over een weekendje shoppen in Keulen ipv. lopen, maar je loopt toch nog mooi 3u30'.
Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 06-10-08

enkele weken geleden dacht je deze marathon niet mee te doen owv je blessure en zie nu...gewoon een prachttijd gelopen!! Dat doen er niet veel je na hoor Philippe! Dikke proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 06-10-08

GEFELICITEERD!!!!een top tijd en een mooie verslag.
Geniet ervan.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 06-10-08

Proficiat! Jij hebt een sterk staaltje karakter getoond Philippe. Enkele weken geleden zou je niet meedoen, en nu liep je al bij al toch een mooie tijd! Leuk dat we je halverwege even hebben gezien. Maarten heef je ook op foto. Hopelijk besef je wat een mooie prestatie je hebt neergezet, je mag er trots op zijn. En trouwens; de marathon was TE LANG! Dus eigenlijk is je tijd nog beter!

Gepost door: Julie | 06-10-08

Proficiat Toch sterk Philippe. En afzien op een marathon, daar kan ik over meespreken sedert dit weekend. Proficiat!

Gepost door: etienne | 06-10-08

Beu ventje! Als dat vervelende mannetje uithaalt, is er echt niks aan te doen. Uiteindelijk is hij er toch lekker niet in geslaagd om je te stoppen. Proficiat, alweer een marathon op je palmares.

Gepost door: Sven | 07-10-08

Proficiat Uiteindelijk toch een mooie tijd, niet? En bezie het van de goede kant, nu kan je ook eens over die man meepraten. Stoer doen omdat hij je heeft geraakt maar je niet op de knieën heeft gekregen. Leuk om te lezen dat je nog marathonplannen hebt.

Gepost door: Christophe | 07-10-08

Ondanks alles toch nog een knappe marathon gelopen.

Gepost door: Marc | 07-10-08

Ondanks de hamermannekes toch een heel mooie tijd en vooral dat doorzettingsvermogen op de lastige momenten, chapeau...

Gepost door: Stofke | 08-10-08

3:30!!! ondanks de hamerklappen heb je een supertijd gelopen!!! van harte Philippe!!!!!

Gepost door: Ronald | 08-10-08

Olee!! Wow, wat een tijd Philippe! Ontzettend gefeliciteerd.

Gepost door: Petra | 11-10-08

De commentaren zijn gesloten.