17-09-08

Het verdict

achilles_tendon_smallIk had vandaag een afspraak met de sportarts voor m'n pijnlijke Achilles en voor de resultaten van m'n lactaattest. Misschien beginnen met het goeie nieuws - met de testresultaten dus. 't Was een goed rapport, een lage hartslag in rust, een hoge maximale hartslag (196), een goeie VO2max (51), verzuring pas bij 162 slagen per minuut, ... 't Was allemaal goed dus, de enige opmerking was dat ik eigenlijk beter 2 à 3kg vermager. Met zo'n rapport kan ik best leven, ik kreeg er zelfs nog wat trainingsadvies bij om nog te verbeteren.
Daarna was het minder goed nieuws, mijn rechterenkel werd aan een grondig onderzoek onderworpen, gedraaid, gekeerd, geknepen, ...Na een echografie was het verdict klaar en duidelijk - Achillespeestendinopathie (m'n Achiel heeft last van tendinitis). Ik mag/moet dus nog wat extra rusten en nog een paar dagen pilletjes nemen tegen de ontsteking. Daarna zou het moeten beteren.
Het besluit was dit weekend al gevallen maar is nu officieel - nr 2496 komt op 5 oktober niet aan de start in Keulen. Met de pijnlijke Achiel en zonder 30-er in de benen is het gekkenwerk om in Keulen een marathon te lopen. We zakken wel af naar ginder maar 't zal een shoppingweekend worden.
Ik kan nu al beginnen nadenken over 2009 - waarschijnlijk doe ik de marathon van Antwerpen maar An en ik gaan eerst ons belangrijkste project van 2009 tot een goed eind brengen, dat is veel belangrijker dan 42,195km.

20:56 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

supporter Ai, wat jammer Philippe, doodzonde want je bent in goede conditie. MAar je neemt het precies nog goed op, en da's beste wat je kan doen. En hey, shoppen is ook superleuk En nu word je samen met Frank onze grootste supporter, wedden?

Gepost door: Julie | 17-09-08

Allé joh, ik loop al een paar maand met tendinitis in mijn beide knieen en nog wat kraakbeenletsel erbovenop. ;))
Zonder zottigheid, je hebt volledig gelijk hoor, ik ben dan ook niet echt slim bezig. Maar ik wil het riskeren tot Keulen. Maar daarna haak ik ook even af.
In ieder geval ben ik blij dat jullie toch afzakken naar Keulen. We zien jullie daar dan wel.
Zeer mooie lactaattest trouwens!

Gepost door: Gert | 17-09-08

verdikke toch, da's wel slecht nieuws! Maar erom treuren heeft niet veel zin natuurlijk. Jullie kunnen in ieder geval genieten van een shoppingweekendje en voor de anderen komen supporteren hé. En er zijn nog marathons in overvloed om later eens te lopen!

Gepost door: Ruthje | 17-09-08

Jullie belangrijk project!?
Voor wanneer is dat???

Veel beterschap Philippe!!!

Gepost door: Tinne | 18-09-08

Zorg maar dat je achiel goed genezen is tegen je 2009 project! Mogelijk zal je 's nachts veel kilometers mogen wandelen met je projectje op je arm... ;-)

Gepost door: Homer | 19-09-08

Spijtig dat je niet kan meedoen. Maar het heeft idd geen zin om in zak en as te zitten. Gewoon laten genezen. Er komen nog wedstrijden genoeg. Je kan je nu concentreren op de heel belangrijke gebeurtenis in jullie leven.

Gepost door: yves | 23-09-08

De commentaren zijn gesloten.