07-09-08

Auw Achiel

j0425237Ik denk dat iedere loper wel veel over heeft voor een vlekkeloze marathonvoorbereiding, ik in alle geval. De voorbereiding op de marathon van Keulen begint eerder te lijken op de processie van Echternach (is er daar geen marathon ??).
Na de vervelende verkoudheid van vorige week was ik deze week terug goed vertrokken maar dit weekend werd m'n trainingsritme voor een tweede keer geremd. Mijn rechterenkel deed donderdagavond al wat pijnlijk maar na een goed nachtje slapen en wat ijs was alles terug normaal. Ik keek dus verwachtingsvol uit naar de lange versnellingen aan marathontempo van zaterdag. Het liep echter anders dan verwacht, op het einde van de eerste versnelling voelde ik telkens ik mijn rechterenkel neerzette een pijnscheut die uitstraalde naar mijn rechterachilles. De rust tussen de versnellingen was zeker welkom maar hierdoor steef mijn rechterachilles volledig op en blokkeerde het precies. Ik deed nog een verwoede poging om de tweede versnelling af te werken maar na 2' zag ik het nuttloze van de zaak in en keerde huiswaarts.
Na een deugddoende douche kreeg mijn achilles een ijsjasje. Ondertussen moest ik ook Julie teleurstellen, we gingen onze zondagtraining samen afwerken maar met deze Achiel was dat onbegonnen werk en trouwens ook niet echt verantwoord. Sorry Julie, hopelijk heb je genoten van de zondagse regenbuien Knipogen. Ook de coach werd op de hoogte gebracht, voorlopig wordt m'n schema nog niet aangepast. Tot dinsdag wordt er zeker al gerust en daarna zien we wel.

20:37 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

duimen Ik duim dat alles snel achter de rug is. Achillespezen zijn niet om mee te lachen...ze hebben m'n dodentocht ook verknoeid. Goed rusten en hopelijk komt alles goed voor Keulen. Volgens mij wist je gewoon dat het ging regenen vanmorgen en heb je een uitvlucht gezocht ;-)

Gepost door: Julie | 07-09-08

hopelijk helpen enkele daagjes rust! ik duim!

Gepost door: Ruthje | 07-09-08

Dat is weer effe vloeken! Verzorg je Philippe!

Gepost door: Gert | 07-09-08

Oei Philippe. Het zal wel serieus zijn. Als je zelf verstek moet geven voor een loopje met Julie...
Beterschap!!

Gepost door: Homer | 08-09-08

Hopelijk is alles opgelost met een paar dagen rust.
En, in Echternach is er inderdaad een marathon, ik denk eind oktober. Frank liep daar in 1998 zijn allereerste marathon in de gietende regen :-)

Gepost door: Spencerwoman | 08-09-08

ZUCHT... ik lees niet graag zulke verhalen... waarom kan lopen niet gewoon altijd vlot gaan??? Grrrr...
Het zou zo zalig zijn.
Rust maar even en daarna verwacht ik weer een leuk verhaal hier he! :-)

Veel beterschap Philippe! En zeg dat achieltje mee op stap mag als i braaf is.

Gepost door: Tinne | 09-09-08

Ik kan er van meespreken van die achiel. Niets forceren als je pijn hebt. Als het binnen een paar dagen niet echt verbeterd zou ik zeker een sportarts raadplegen om te zien of er geen onsteking is. Hopelijk valt het allemaal mee en ben je binnenkort weer op pad.

Gepost door: yves | 10-09-08

De commentaren zijn gesloten.