04-09-08

4 op een rij

4 op een rijHéhé, vandaag de vierde loopactiviteit van deze week afgewerkt. We zijn goed bezig, al zeg ik het zelf.
Na de gedwongen loopinactiviteit de vorige dagen kriebelde het maandag zo erg - ik moest lopen. Onze coach had op het schema zelf een training voorzien 8km tegen 5'/km. 't Was zalig lopen. En ik heb me perfect aan de voorgeschreven snelheid gehouden, 't was niet makkelijk maar toch.
Dinsdag was een geelgekleurde training op het schema - niet te missen dus. Onderweg naar huis had ik een aantal plensbuien te verwerken gekregen, zonder erg want ik zat lekker droog in de auto maar dat zou niet zo blijven. Bij het vertrek thuis had ik voor de zekerheid toch een regenjasje aangetrokken. De Mario-kenners weten het al dinsdag is versnellingendag - wat in en uitlopen en er tussen 8x1km tegen 4'15"-4'20"/km met 3" rust er tussen. Lekker stevig doorlopen dus. De versnellingen gingen super, alles ook vlotjes op schema gelopen. Een maximale hartslag van 164 bij de versnellingen en tijdens de rust na 1' al onder 110 slagen en na goeie 2' onder de 100. De conditie is dus goed.
293
Gisteren was normaalgezien een rustdag maar dat viel efkes anders uit. Ik had een inspanningstest bij een neef van An, hij is sportdokter in Ieper en wou mij gerust eens conditioneel op de rooster leggen. Awel, 't was heel stevig. Ik kreeg een duidelijke uitleg over de test en werd ook nog efkes onderzocht. Ik kreeg een "go" voor de test. Ik kreeg in totaal een tiental electroden op m'n bovenlichaam en een masker op m'n gezicht geplaatst en dan mocht ik op de loopband beginnen lopen. Eerst 2' aan 6km/u met daarna een bloedprik, daarna 3' tegen 8 met terug een bloedprik en zo oplopend aan 10-12-14-16 km/u telkens 3' met er tussen een kleine halve minuut pauze om die bloedprik te doen. Ik kreeg toen de vraag "Proberen we ook 18km/u ?" Niet goed beseffend welk onheil me te wachten stond, knikte ik. Ik hield het nog 2' vol aan die snelheid en toen was het over. Al puffend en zwetend hoorde ik dat de test goed verlopen was en dat de resultaten er heel goed uitzagen. Ik heb nu terug een afspraak binnen 2 weken om de resultaten te bespreken en om nog bijkomend trainingsadvies te krijgen. Ik kijk er al naar uit.
Vandaag stond dan de eerste lange duurloop voor Keulen op het programma. Volgens het schema 25km aan 5'30"/km maar met de test van gisteren nog in de benen heb ik de training wat ingekort. 'T Is vlotjes verlopen - niet meer maar ook niet minder. Voor de cijferfreaks en de coach de getalletjes :
080904
En nu nog een beetje gaan werken Onbeslist.

11:05 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Goe bezig. Benieuwd naar de resultaten van je test.

Gepost door: Harmsie | 04-09-08

Inderdaad. 4 op een rij ;-)

Gepost door: Homer | 04-09-08

Schitterende trainingen! Ik ben ook benieuwd naar je testen. Ik ga er 1 plannen in het voorjaar denk ik want mijn vorige is al een jaar geleden ofzo en was niet helemaal gelukt.

Gepost door: Gert | 04-09-08

Dus BINGO !!! :-) knap !!

Gepost door: Katrien | 05-09-08

4 op een rij ... 't was precies een klein beetje van 't goeie teveel? Verzorg die enke maar goed. Heb je wel wat gemist hoor vanmorgen, zo'n lange duurloop alleen is af en toe een beetje saai!

Gepost door: Julie | 07-09-08

Gelukkig is het alweer weekend en een prima langduur zo gedaan.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 07-09-08

De commentaren zijn gesloten.