24-08-08

Geslaagde test

Hoe kan je beter je huidige conditie checken dan door een wedstrijd te lopen ??
Het was een beetje zoeken naar een halve marathon in de Vlaanders dit weekend want er was er wel geteld één dit weekend, in Oetingen (in het mooie Pajottenland). Wie die streek een beetje kent, weet al dat het geen vlakke wedstrijd is. En zo was de omloop ook 3,5 ronde van 6km over een glooiende omloop.
Aangekomen in Oetingen vonden we al vrij snel de Parochiezaal en de inschrijvingsstand. Na de formaliteiten was het tijd om wat op te warmen en na de opwarming kwam ik Francis,  in zijn zoektocht naar een 1/2 marathon was hij ook in Oetingen aangeland. Om 15u15 weerklonk het startschot en weg was de meute- 6km, 12km en 1/2marathoners alles door elkaar. Het wa
s dus in het begin een beetje zoeken naar het goeie tempo en zeker gevaarlijk om je bv. te laten meeslepen door iemand die de 6km loopt. Na de eerste km's viel alles stilaan in zijn plooi. Het ging inderdaad goed op en af maar ik had het goeie tempo beet (volgens de voorschriften van de coach niet rapper dan 4'15"/km). Ik zat in een groepje met de Stijn en de Marcel -. 2 lokale lopers die op aardig wat aanmoedigingen konden rekenen. Het was ondertussen wel beginnen regenen maar dat drukte het tempo niet.Met m'n 2 kompanen hielden we het tempo goed vast. Na 5-10-15km zat ik nog altijd perfect op schema maar de laatste 6km gingen toch ietsjes trager - er is dus nog werk aan de winkel. Na 1u30'13" was ik aan de finish, net niet onder 1u30 maar wel een nieuw PR - een verbetering met 5" (aan dit tempo nog 3 halve marathons en ik geraak nog onder 1u30Knipogen). Het was een geslaagde test en ze zien me daar zeker nog terug (leuke omloop, voldoende drankposten (3 per ronde), lekker goedkoop (4€) en een mooie prijzentas (drankje, mattentaart, pasta, rijstpapje).

Voor de liefhebbers nog de cijfertjes, ik ga nu m'n bedje opzoeken. 080824
PS. Coach Mario, je zal nog efkes moeten wachten op de bolle-buik-update. Nog wat geduld.

20:56 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Fantastisch gelopen Philippe! Wat een snelheid!!

Gepost door: Homer | 24-08-08

Mooi zo. De conditie is al goed en ze zal alleen nog maar beter worden Philippe. Ik ben benieuwd wat je in Keulen gaat klaarstoven! :)

Gepost door: Gert | 24-08-08

Zwaar Sterk gelopen Philippe. Het was een zware halve daar hoor, wees daar maar zeker van. Jij hebt het blijkbaar goed ingedeeld. Ik was iets te rap weg en had daardoor af te rekenen met toch wat verval.
Succes in Köln!

Gepost door: Francis | 25-08-08

Top super tijd Philippe. heel goed gedaan!

Gepost door: ronald | 25-08-08

Proficiat & 11/11 Een nieuw pr op zo'n lastig parcours. Denk dat je na de marathon uw topniveau nog een beetje moet aanhouden. En op 11/11 eens naar Deinze - Bellem komen. Vlakke wedstrijd langs 2 kanalen. Je kan dan in één keer mooi onder die 1h30 gaan

Gepost door: cremke | 25-08-08

mijn mond is open gevallen ... EN KRIJG HEM NIET MEER TOE !!!!!!!!!!!!! jawadde op zo'n lastig parcours zulke tijd neer zetten !! ewel dat is meer dan geslaagd Proficiat !!

Gepost door: Katrien | 25-08-08

GEFELICITEERD en wat een tijd zeg..
Goed gedaan en dat gaat dik onder de 1:30 worden.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 25-08-08

De commentaren zijn gesloten.