13-05-08

Stadsloop Gent

Na de snikhete versie van Dwars door Brugge stond gisteren de bloedhete Stadsloop van Gent op het programma. 't Was eigenlijk geen weer om in te lopen maar toch.
's Voormiddags al eens naar het Sint-Pietersplein gefietst om m'n startnummer op te halen en zodoende de drukte aan de inschrijvingsstand voor te zijn.
Na een lekkere spaghetti zijn An en ik al fietsend naar de start gereden en al gauw kwamen we de ene na de andere blogger tegen: Kaat (die de 5km vlotjes had afgewerkt), Yves (niet als loper maar als begeleider van zijn vrouw en zijn loopbuddy Dirk), Julie, Ruth, Homer en Elasti. 't Was leuk om terug wat bij te kletsen. Rond 14u45 werd het stilaan tijd om naar de startvakken te gaan. Met m'n lage startnummer (nr 119) mocht ik bij de snelle jongens in de eerste startvakken gaan staan. En ook daar stonden nog bloggers : Koen J, Sven en Fré. Koen en Sven heb ik alleen bij de start nog efkes gezien, Fré kwam me na een 3-tal kilometer voorbij. Het scenario was voor mij een beetje gelijklopend - te snel vertrokken en daarna doorbijten tot op het einde. Na 3km kwam ik door in 11'24" - te snel dus in dergelijk heet weer en zeker niet vol te houden voor nog 7km. Ik liet het tempo zakken tot 4'05"/km of ietsje trager en dat was best vol te houden. Het flesje water dat ik van thuis had meegenomen, was een goed idee en de drankposten na 4 en 7km waren niets te vroeg. Zoals altijd zit het venijn in de staart en dat was hier ook het geval, in de laatste kilometer nog een venijnige klim, een echte kuitenbijter. Maar eens boven zit het er zo goed als op. Na 41'10" liep ik als 185° over de finish (4'07"/km), een goeie minuut sneller dan vorig jaar. Moe, dorstig maar zeker voldaan.
Na de finish nog wat nagekaart met Julie, Ruth en Yves en dan al fietsend naar huis teruggekeerd.
Vandaag is het gevoel in de beentjes vrij goed maar ik ga nu toch een wat langere rustperiode inbouwen. De 20km van Brussel en de Kastelenloop in Izegem zijn voor volgend jaar. Het schema gaat efkes op kant. Lopen ga ik zeker nog doen maar ietsje minder en ietsje trager dan nu. 't Zal hier dus ietsje stiller zijn de komende weken.
Stadsloop Gent 2008
Twee fotootjes van bij de finish

09:04 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Groot gelijk !! Maar eerst een dikke proficiat , amai in dit weer toch nog een prke lopen ,chapeau jong ,en nu is inderdaad eens tijd om een rustje in te lassen kan zeker geen kwaad hé , het allerbeste !! op alle gebied !grtjes aan Anneke

Gepost door: Katrien | 13-05-08

sjieke prestatie daar in Gent, Philippe! En leuk je nog eens gezien te hebben. Geniet van je loopvakantie!

Gepost door: Ruthje | 13-05-08

Ja. 't Was lekker warm he! De schaduw in de straatjes was meer dan welkom, maar toch was mijn moter oververhit geraakt...

Gepost door: Homer | 13-05-08

supersonisch naar mijn normen en die van ons huidig klimaat heb je ijzersterk gelopen!
knap!!

Gepost door: geert | 14-05-08

Proficiat Proficiat met je knappe eindtijd Philippe, zo snel, in zo'n hitte, en er nog zo fris uitzien op het einde. Geniet van je looppauze. Heb je meteen tijd om van andere zaken te genieten! MAar niet te lang he, we willen je inet missen in Keulen.

Gepost door: Julie | 15-05-08

Kanp alweer Philippe. En groot gelijk om even een rustperiode in te bouwen. De boog kan niet altijd gespannen staan en zo vermijd je blessures.

Gepost door: yves | 17-05-08

Mooie tijd en nog gezellig ook...
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 17-05-08

20km van Brussel Spijtig dat ik je daar niet ontmoet. Ik ga daar lopen aan een tempo ergens rond de 4.45-5.00min. Echt niet?

Gepost door: Gert | 17-05-08

De commentaren zijn gesloten.