05-05-08

Mixed emotions

Met Dwars door Brugge stond er na een maand nog eens een wedstrijd op het programma. DDB is een specialeke voor mij, niet alleen loop in dan in de geboortestad van mijn lieve echtgenote, het was ook daar dat ik in 2006 voor het eerste een borstnummer op m’n looptruitje spelde. Allez, genoeg melancholie, terug naar de realiteit.
De realiteit was de volgende. Na Parijs werd er al wat minder gezond gegeten, werd er al vlotter genoten enkele glaasjes wijn en werden er ook veel minder kilometers gelopen. Vooral dat laatste vonden m’n beentjes niet zo erg want ze gaven toch wel wat tekentjes dat het wat minder mocht zijn. De beentjes hebben genoten van de extra-rust maar zijn toch nog niet 100% en dat voelde ik gisteren duidelijk.
Aangekomen op “de plek van de waarheid” kwam ik Koen tegen, hij had zijn goeie vorm kennelijk te pakken en dat zou ook blijken uit zijn uitslag. In de inschrijvingshal had ik nog maar net m’n startnummer opgehaald of ik hoorde Katrien en haar vriendinnen al kwebbelend afkomen. Katrien ging één van haar Flac-maatjes hazen naar een prachtige tijd, dat kon geen probleem zijn met zo’n haas. Na nog een drank- en plaspauze en een banaantje mocht ik met m’n laag startnummer (nr. 116) plaatsnemen op de eerste rijen tussen de rappe jongens. ’t Was ook de enige keer dat ik gisteren tussen de rappe jongens zat trouwens ;-)
Om 15u weerklonk het startschot en zette de meute zich in gang. Ik liet me meeslepen door de menigte en voelde dat het te snel ging. De eerste km in 3’40” – veel te rap dus. Mijn hartslagmeter gaf ondertussen geen teken van leven meer maar ik voelde dat het te snel ging. Km 2 werd haast even snel afgewerkt en ik kon Koen nog altijd in het vizier houden. Maar de warmte en het te hoge tempo eisten hun tol – ik moest het tempo laten zakken want dit kon ik, zeker in die omstandigheden, niet volhouden. Na 5km kregen we eindelijk iets te drinken, efkes wat gewandeld om voldoende te kunnen drinken en dan verder te lopen. Het gevoel was niet goed maar de snelheid nog altijd behoorlijk – na 6km kwam ik door in 23’48”. Na een goeie km moest ik nog eens stoppen want m’n linkerschoenveter was losgekomen. Na m’n 2e herstart kon ik aanpikken bij Wim, de man van een klasgenote van An. Hij had kennelijk ook niet echt een goeie dag en samen haspelden we de resterende kilometers af. Vlot ging het bij allebei niet maar ’t ging wel nog vooruit. Het 10-kmbordje passeerden we na 41’38”. Het beloofde dus nog een moeilijke 5km te zijn. In de laatste km’s stonden Francis en Charlotte ons nog aan te moedigen, ’t deed deugd zo’n laatste aanmoediging. Uiteindelijk bereikte ik als 301e de finish na 1u00’53” – dik content met die tijd na 15km lopen met een rotslecht gevoel.
Nu een dagje later voelen de beentjes verschrikkelijk aan – mijn scheenbenen, m’n knieën en m’n rechterheup doen pijn. Ik denk dat m’n beentjes een langere rustperiode nodig hebben en dan moet er in de kalender geschrapt worden. De Stadsloop in Gent zal ik waarschijnlijk nog wel doen maar Brussel en Izegem zijn grote vraagtekens. De conditie is wel goed maar de carrosserie begint vermoeidheidstekens te geven en 't is misschien toch best om die niet te negeren. Eens zien wat de coach adviseert.
DDB08
Puffend onderweg.

12:27 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

bRUSSEL En anders moet je doen zoals ik en Brussel puur als ontspanning lopen. Eens niet voluit gaan en zuiver genieten van het lopen en het evenement op zich. Dat ga ik in ieder geval doen, al loop ik aan 6 minuten bij manier van spreken.
Voor de rest toch een knappe tijd hoor in Brugge. Daar wil ik direct voor tekenen.

Gepost door: Gert | 05-05-08

Niet panikeren !! rustig aan nu en alles komt goed ! en hebt da weer goe gekunnen é !! het zal wel een deel aan die banaan liggen ook denk ik ;-) grtjes aan Anneke (als ze vraagjes heeft mag ze altijd aankloppen ;-))))))

Gepost door: Katrien | 05-05-08

Tip Veel drinken, heel veel.
Zeker bij zo'n temperaturen!

Gepost door: Francis | 05-05-08

warm Pfff... 'k vond het gisteren om 18u nog te warm om te lopen, dus om 15u moet het nog erger geweest zijn. Ben bijna zeker dat je gevoel voor een groot stuk daaraan te wijten is. Verder goed luisteren naar je lijfje he, je moet er nog lang mee doen! Verzorg je goed.

Gepost door: Julie | 05-05-08

Ondanks de minder goede vorm, nog zo'n tijd neerzetten... Amai mijn voeten!

Gepost door: Homer | 06-05-08

De commentaren zijn gesloten.