06-04-08

Oh what a perfect day

Of beter wat een fantastisch uitstapje naar Parijs. Woensdag vertrokken An en ik rond de middag naar Parijs om er onze intrek te nemen in ons adelaarsnest dichtbij de Place de la Bastille. Ons verblijf was een knus ingericht appartementje, voorzien van alle nodige comfort, meer moest dat zeker niet zijn. Donderdag kregen we ook nog het bezoek van m'n schoonzus en een vriendin, ik zat dus met drie vrouwen op m'n dak. Met ons viertjes verkenden we donderdag de buurt rond de Place de la Bastille, een mooie, voor ons nog onbekende, buurt. Vrijdag bezochten we het Musée d'Orsay en 's namiddags gingen de dames shoppen, voor mij de ideale moment om een lange siësta te houden. Gisteren waren we terug met z'n tweetjes en hebben we nog wat rondgekuierd 's morgens want 's namiddags ging dit loperke terug wat dodo doen. 's Avonds nog lekker pasta gaan eten in een Italiaans restaurantje en dan vroeg onder de wol. 
Op marathondag ging de wekker al om 5u30, een ontiegelijk vroeg uur maar het moest. Mezelf nog 10 minuutjes kado gegeven en dan opstaan, doucheke pakken en pannekoeken beginnen bakken - na een 5-tal koekjes was m'n maagje goed gevuld en was het tijd om m'n lopersmoking aan te trekken. Voor een marathon in Parijs moet je er toch wat chique op staan héCool. En toch nog efkes m'n marathonplannetje gecheckt - ik wou onder 3u15 lopen en hoe doe je dat, heel simpel eigenlijk (allé toch op papier) elke 5km onder de 23' lopen en dan kom je er. Na de tactische bespreking wekte ik om 7u An  en na haar kattewasje vertrokken we naar de Champs Elysées. Het krioelde daar van de lopers.
Na een stevige afscheidskus ging ik het gele startvak (3u15-lopers) opzoeken. Het was toch nog effe wachten vooraleer we konden beginnen lopen. Om 8u45 zette de lopersmassa zich in gang - een startschot heb ik niet gehoord. 't Was wel een kippevelmoment om de Champs Elysées vol lopers te zien en er zelf nog bij te lopen ook. De eerste km verliepen heel vlotjes, het was een beetje slalommen maar minder dan ik gevreesd had - de eerste 5km gingen op schema. Aan de Place de la Bastille stond An te supporteren en dat gaf me vleugels, de 2e 5km werden zelfs nog wat sneller afgewerkt. Het eerste moeilijke moment (toch volgens de marathonbrochure) was het vals plat op weg naar het Bois de Vincennes, 't was wel venijnig maar het bracht met toch niet echt in moeilijkheden. De 3e 5km nog steeds alles in orde en de 4e ook, halverwege kwam ik door in 1u34'11". Ik was ondertussen aan de praat geraakt met een sympathieke Spanjaard - Vicent. Hij liep ook zijn tweede marathon (zijn eerste was vorig jaar in Berlijn met een knappe 3u29' als resultaat) en ik vond in hem een goeie bondgenoot voor mijn sub3u15-doel. Na het Bois de Vincennes doken we terug de binnenstad in en de tunnels waren het tweede vervelende stuk -  het ingaan van de tunnels was een marteling voor de dijen en het uitlopen vervelend om het tempo vast te houden maar ook deze klip werd omzeild. Ondertussen haalden Vicent en ikzelf de ene na de andere in en we zorgden ervoor dat we ons tempo goed konden vasthouden. Op km37 kreeg ik het toch ietsje lastiger in de benen maar mijn olijke Spaanse vriend hielp me over dat moeilijk moment heen. We waren er bijna en niets zo ons tegenhouden van een supertijd. Bij km40 sprong de klok net op 3u00' toen we doorkwamen - tijd dus om het laatste nog uit de kas te persen en er een langgerekte sprint van 2km uit te persen - en wie mij kent weet dat die spurtsnelheid legendarisch is Knipoog. En 't was een goed sprintje vandaag, zelfs mijn Spaanse loopbuddy kon me niet volgen (allé misschien is hij een evengroot sprintstrijkijzer als ik) - na 3u08'44" werd de Polar stopgezet. M'n PR met 17 minuten verbeterd - de Parijse missie is meer dan geslaagd zou ik zo zeggen.
Het is super verlopen, het weer was ideaal (5-7°C) en de benen waren super (en onderweg weinig last gehad van pijntjes).  Ik zit hier doltevreden m'n verslagje te typen - bij deze bedankt aan iedereen voor steunbetuigingen, coach Mario voor het goeie schema, mijn lieve schat voor de morele steun en het lange wachten tijdens de trainingen en m'n Spaanse loopbuddy Vicent (muchos gracias amigo).
Voor de liefhebbers de cijfertjes :

 

Tijd

Tijd/km

Hartslag

Km 5

00:22:38

00:04:32

153

Km 10

00:44:50

00:04:29

161

Km 15

01:07:17

00:04:29

161

Halve M

01:34:11

00:04:28

158

Km 25

01:51:32

00:04:28

157

Km 30

02:14:09

00:04:28

155

Km 35

02:36:37

00:04:28

160

Finish

03:08:44

00:04:28

161

Voila, dat was het Parijse verslagje morgen volgen er nog wat foto's. Mijn lopersbeentjes gaan nu wat rusten, veel loopnieuws zal er hier de komende week dus niet te rapen vallen.
Update 7/4 - eindelijk op de Paris Marathon site geraakt - mijn netto-eindtijd is 3u08'40" - ik was dus nog 4 secondjes rapper dan ik dacht ;-)
Met de beentjes alles ok, alleen trappen zijn een pijniging voor mijn dijen maar 't is zoete pijn.

19:38 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (29) |  Facebook |

Commentaren

DE " TROTS " van de Blog Friends !! Ewel dikke PROFICIAT !!Flupke ! mijn haar in mijn nek komt er van recht !! je ben een voorbeeld voor velen onder ons , mooi je schema volgen van Mario ,je inzetten tot de laatste snik ,wel dat verdiend veel respect ! zon PR zeg !! Geniet er maar lang en genoeg van zenne en veel groetjes aan je lieve mental coach Anneke , eerlijk ?? zonder haar zou het ook niet lukken hé ? Dikke knuffels !!

Gepost door: Katrien & Christ | 06-04-08

Waaaw! Schitterend gelopen. Wat een mooi pr.

Gepost door: Harmsie | 06-04-08

Proficiat ! Gefeliciteerd met de knalprestatie !
Geniet maar van de welverdiende rust !

Gepost door: frank spencer | 06-04-08

nogmaals... ....proficiat! Philippe, een prachtprestatie. EN dat terwijl hier enkele weken nog "exit paris" te lezen stond. Je ziet wel he, nooit opgeven. Héél knap wat je gepresteerd hebt. Nu lekker nagenieten met an!

Gepost door: Julie | 06-04-08

Schitterend!! Ik ga het nogmaals herhalen wat ik in mijn vorige reactie heb geschreven: schitterend, proficiat, dikke chapeau!!! Tot in Antwerpen hopelijk?

Gepost door: Gert | 06-04-08

superdikke proficiat Amai Philippe, ik krijg kippevel van het lezen van jou verslagje .. knap gedaan. Een dikke proficiat. Geniet nu maar van je roes.

Gepost door: Edith | 06-04-08

profficiat !! Profficiat makker !! dit heb je weer flink geklaart. En ik zat er maar 1.15 min naast he ! De éérste pr onder de lopers met mijn schema's is binnen . Ik ben nu een zeer tevrede man . Bedankt voor je inzet !

Gepost door: de coach | 06-04-08

Fantastisch prestatie Philippe! Genieten!!

Gepost door: Homer | 06-04-08

mooi ...jaja een heel knappe prestatie,wat een tijd zeg,maar toen ik je zag lopen in brugge zag ik al dat je scherp stond,je was klaar voor deze prachtige prestatie,gefeliciteerd.
loopmaatje yves

Gepost door: paperman | 06-04-08

Bangelijk Prachtig!

Proficiat Philippe!!!

Gepost door: Tinne | 07-04-08

WOW !! Echt super gelopen ; zo ongelooflijk strak op schema 4.28/km blijven lopen. Een pr verbetering met 17min.... doe je dat de volgende keer weer ? ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 07-04-08

Wow! Ewel, een heel erg dikke proficiat hoor! Wat een tijd! Het is vrij zeker dat ik nooit van mijn leven zo'n tijd zal halen.

Gepost door: Fré | 07-04-08

sterk zeg en zo constant gelopen , de drie uur moet volgende keer zeker lukken aangezien je hartslag hier eigenlijk ook niet zo hoog zit , proficiat man !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 07-04-08

Amaai, wat kan ik daar op zeggen. Eigenlijk wist ik in Einhoven al dat ge daar onder uw niveau gelopen had. Toen we daar samen met Tinneke naar de halve marathon aan het kijken waren bleek jij nauwelijks vermoeid na een toch al mooie prestatie. Nu heb je een tijd bereikt waar je echt kan mee uitpakken, nog even en je haalt die 3:00. Die magische grens, zeg maar. Voor een amateur toch. Proficiat.

Gepost door: Christophe | 07-04-08

Schitterend Prachtige prestatie, je PR maar eventjes met 17 minuten verbeteren. Je hebt je wedstrijd ook prima ingeschat en heel konstant gelopen.
Geniet er nu maar van.

Gepost door: Marc | 07-04-08

Proficiat!! Gefeliciteerd met de mooie marathon. 17' eraf grandioos!!

Gepost door: Tiny | 07-04-08

Incroyable, mais vrai. Mes sincères félicitations! L'anneé prochaine à Madrid !! avec ton copain Vicent !

Gepost door: MARC DEVLOO | 07-04-08

wOOt ! super gedaan ! skitterend !

Gepost door: jogginggirl | 07-04-08

Fantastisch!!! Ongelofelijk mooie tijd heb je daar neergezet. Blijf nog maar eventjes in de wolken en geniet van de prestatie. Waar gaat dit naar toe?

Gepost door: Jan Schockaert | 07-04-08

Proficiat. Zeer knappe prestatie. Hopelijk valt het voor mij komende zondag even goed mee in Rotterdam en kan ik net als jij een prachtig ingedeelde marathon lopen.

Gepost door: Steve | 07-04-08

wat een tijd! heel sterk zenne .. geniet hier maar van!

Gepost door: Koen | 07-04-08

Wat een prachttijd Philippe. We wisten wel dat je het kon. Maar je moet het natuuralijk nog doen. Dikke proficiat.

Gepost door: yves | 08-04-08

Parijs Amai!
Was in Brugge al verbaasd dat je me voorbijsnelde. En nu dit...
Proficiat

Gepost door: Francis | 08-04-08

Proficiat ! Bewondering alom ! Want zo'n marathon is natuurlijk het gevolg van veel, veel, heel veel werken voordien ! Maar met wat een beloning !
Proficiat ! Je bent een inspiratie voor ons, lopers (de goeie en de minder goeie !)

Gepost door: kaat | 08-04-08

simply the best! Wow Philippe, wat heb je dat fabulastisch formidabel gedaan! Ontzettend gefeliciteerd met deze geweldige PR verbetering. Super, super, super!
Geniet van de overwinningsroes, dat 'ie heel lang mag blijven! Groetjes vanuit Troismontagne.

Gepost door: Petra | 08-04-08

Proficiat ! Ik zat er dus ferm naast met mijne pronostiek.
Wat een PR, SUPER!!!!!!

Gepost door: betty spencer | 08-04-08

WOW!!! wat een knalprestatie Philippe, je bent daar over de Parijse straten gevlogen!! DIKKE PROFICIAT!!!!

Gepost door: Ruthje | 08-04-08

Knappe prestatie en een mooi record een dikke proficiat.

Gepost door: Wim Geerts | 09-04-08

wowowowwoo bizar goed!!!!! wat een tijd, wat een hartslag, wat een atleet!! Heel heel heel goed gedaan Philippe.. diep diep respect.. gefeliciteerd en geniet heerlijk na!

Gepost door: Ronald | 11-04-08

De commentaren zijn gesloten.