14-03-08

Exit Paris ?

j0283654[1]De wolk waar ik de voorbije weken op zweefde is stilaan een donkere regenwolk aan het worden. Na de pijntjes van vorige week had ik van de coach al dadelijk een aangepast schema in mijn mailbox - merci coach. Een aantal dagen bijkomende rust en hopelijk ging daarmee alles achter de rug zijn.  Er stond woensdag al een training met korte versnellingen op het programma, 't is er jammergenoeg niet van gekomen - werk, slecht weer, .... Gisteren was er echter geen houden meer aan, de coach had een duurloopje van 30km geprogrammeerd - 15km tegen 6'/km en als dat goed aanvoelde daarna 15km tegen 5'40"/km. Gelaarsd en gespoord zette ik mij in gang en 't ging vrij vlot. De eerste 15km probleemloos afgewerkt (lekker lage hartslag, goed gevoel en vooral geen pijntjes). De iets snellere km's gingen ook nog vlot tot rond km22. Toen kwam de pijn terug opzetten, ik heb nog een paar km doorgebeten maar daarna was de jus uit de benen en de pijn te hevig. 't Had geen zin om er nog 5km aan te hangen,  't ging toch niet meer Fronsen.
Ik vrees dat het dus terug coldpacks, Voltaren en rusten wordt. Morgen zal wel een rustdag zijn en of die lange duurloop van zondag doorgaat ? Who knows ?
De twijfel slaat nu wel wat toe.  - net in de belangrijkste weken voor een marathon zit ik met een blessure en moet er gerust worden ipv gelopen. Heb ik niet teveel gevraagd van mijn lichaam de vorige weken/maanden ?? Komt alles nog wel in orde voor Parijs ?
  Ik zie het momenteel efkes niet zitten, de goesting om te lopen en te bloggen is efkes ver zoek (sorry dat ik jullie blogjes niet gevolgd hebt maar lezen over lopen interesseert me nu niet echt).

17:10 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

ai! shit Philippe, da's geen goed nieuws. Gelukkig heb je al een stevige basis, maar tuurlijk wil je er nog meer uithalen voor Parijs. Hopelijk helpen die paar dagen extra rust. Kan goed begrijpen dat je effe geen behoefte dan hebt aan andere blogjes lezen, had dat ook toen ik begin dit jaar zo stevig zat te balen ;-) Véél beterschap!!!

Gepost door: Ruthje | 14-03-08

Kop op, jongen, en probeer toch te relativeren, hoe moeilijk dat ook lijkt. Er komen nog andere wedstrijden. Misschien iets minder eisen van je lichaam ... je bent ook geen 20 meer, hé.

Gepost door: marc devloo | 14-03-08

Oeps !! sorry dat ik zo "radicaal" tekeer ging met mijn tuinschaar op je vorige blog , maar ik wist niet dat je geblesseerd was ,dacht dat het gewoon een grap was
das wel heel iets anders hoor ;VEEL BETERSCHAP ! en niet wanhopen het kan rapper over zijn dan ge denkt ,ik duim heel veel voor je grtjes en kop op hé

Gepost door: Katrien | 14-03-08

Runnersworld Niet panikeren Philippe. Zelfs met je gedwongen rust ben ik er helemaal van overtuigd dat je een dikke PR gaat lopen in Parijs, en later in Köln nog een stuk sneller, zeker weten. Eens die wedstrijd gestart is ga je er gewoon vol voor gaan en is die pijn verdwenen. Trouwens, heb je de Runnersworld van deze maand al gelezen? Zeker doen! ;)) Sterkte!

Gepost door: Gert | 15-03-08

Kop op! Kop op Philippe. Ik weet EXACT hoe je je voelt,maar geef vooral niet op. Probeer zoveel mogelijk te rusten en je been goed te verzorgen. De laatste 3 weken voor Parijs had ik ook zo goed als niet meer gelopen wegens blessures en voor Dublin al helemaal niet... alles is nog mogelijk! Je basisconditie heb je. Nu eerst alles weer wat vrolijker inzien! Smile! ik duim voor snel beterschap!

Gepost door: Julie | 15-03-08

mega-balen balen Philippe, ik weet precies hoe je je voelt. Luister naar je lichaam, als Parijs niet gaat lukken loop 'm dan niet maar pak een andere marathon. Beter één overslaan dan maanden lang herstellen. Heel veel sterkte en beterschap!

Gepost door: Ronald | 15-03-08

Oplossing? Hallo,
dikke pech natuurlijk, verre van plezant. Ik heb ook al enkele weken last van mijn knie en loop al 10 dagen niet meer. Onlangs adviseerden ze mij Bio-Rhumal (Glucosamine - meer op mijn blog)
Ik ben er pas mee begonnen en weet niet als het zal helpen. Wel al enkele positieve reacties gehoord van andere lopers. Wie weet ...
sterkte

Gepost door: Etienne | 15-03-08

oeps Geen goei nieuws !! De moed niet opgeven .. zet het even allemaal opzij en rust goed uit. Je conditie zit goed, met wat alternatieve trainingen kan je die wel behouden. Ik duim voor jou .. veel beterschap.

Gepost door: Edith | 15-03-08

Das idd minder nieuws. Maar ik zat ook in zak en as. 2 weken niet kunnen lopen na de 10 miles. Rust een paar dagen en verzorg je. Op die paar dagen zal het nu niet komen. Je conditie is goet tot zeer goed. Vooral niet panikeren Philippe. Veel beterschap.

Gepost door: yves | 16-03-08

Oei. Minder goed nieuws Philippe. Hopelijk kan een beetje rust de schade toch nog beperken...

Gepost door: Homer | 16-03-08

Parijs Oei, da’ s flink balen, Philippe.
Net nu je zo goed op dreef was …
Ik weet dat je er momenteel geen boodschap aan hebt, maar loop niet verder met pijn.
Ik heb het gedaan voor de LPM-marathon van Genk met als gevolg dat niet alleen Genk maar ook Rotterdam in rook is opgegaan.
Verzorg je en we duimen voor goed nieuws !

Gepost door: frank spencer | 17-03-08

De commentaren zijn gesloten.