08-03-08

Pijntjes

Mijn eerste Parijse dertiger is toch wel wat in de kleren gekropen en vooral dan in mijn rechterscheenbeen. Sinds donderdagavond voelt het niet meer 100% ok aan, maar voel ik zo een ietwat zeurderige pijn. Niet echt heel pijnlijk maar wel ambetant. De ijszakken en Voltaren zijn dan maar terug boven gehaald en hebben goed werk afgeleverd. Gisterenavond was haast alle pijn weg en vanochtend was alles terug in orde. Niets kon me dus nog tegenhouden om m'n lange versnellingen af te werken. De coach had een stevige training op het programma - wat in- en uitlopen en dan 3 x 3km tegen 4'35"-4'40"/km met 5' rust. Met m'n nieuwe zilveren loopvrienden begon ik aan de training. De pijn in mijn scheen bleef gelukkig weg en m'n eerste snelle 3km deed ik in 13'39" (4'32"/km - 153). De tweede ging ook nog vlot in 13'50" (4'36"/km - 148) maar tijdens m'n derde snelle kwam dat zeurderige gevoel terug opzetten. Toch nog die 3 snelle km's afgewerkt in 13'51" (4'37"/km -148) en dan naar huis. Mijn benen en vooral m'n rechterscheen goed onder het koud water gehouden en dan een lekkere warme douche. De pijn is nu wel dragelijk maar 't is wel vervelend. Zien wat het morgenvroeg geeft en misschien dan toch eens een training overslaan ipv het erger te maken. Een nachtje slapen zal wel raad brengen.
En dan zeggen dat net deze maand in Runner's World iets staat over fantoompijn, dat die geesten maar rap weg gaan, ik kan ze missen als kiespijn.

17:57 Gepost door philippe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

fantoom Hopelijk is het gewoon fantoompijn en geen voorbode van een blessure. Goed verzorgen en verstandig zijn! Ik duim.

Gepost door: Julie | 08-03-08

Niet panikeren ben het bijna zeker dat het trainingspijntjes zijn ,ik ben daar ook gevoelig aan verleden marathon training was die plek ook gevoelig ,denk dat het beter is een dagje over te slaan

Gepost door: Katrien | 08-03-08

zolang het fantomen zijn zijn ze nog te verdrijven maar toch maar een beetje in het oog houden dat het niet erger wordt

Gepost door: Wim Geerts | 08-03-08

Misschien toch beter eens een training overslaan Philippe. (Hoor mij nu spreken, de specialist...)

Gepost door: Homer | 08-03-08

Een training overslaan al echt niks uitmaken op je resutaat van de marathon . Waarschijnlijk nog beter als je er de mogelijke blessure mee onder controle kan houden .

Gepost door: de coach | 08-03-08

Rust De coach heeft het al gezegd, een dagje extra rust kan in deze fase geen kwaad meer. De conditie is er gewoon en het is nu een kwestie van onderhouden en de kwetsuren vermijden. Goed bezig Philippe.

Gepost door: Gert | 09-03-08

Toch opletten Philippe. 't Is niet het moment om een blessure op te lopen. Beter een trainingske overslaan dan aan de ketting te gaan zoals ik. Soigneerd u.

Gepost door: yves | 09-03-08

oppassen Toch oppassen, en misschien even gas terugnemen. Een training overslaan of minder zwaar maken misschien. Hopelijk ben je gauw van de pijntjes verlost !!!

Gepost door: Edith | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.