28-08-09

Doorbijten

 

 

Dienstmededeling - gisteren zag mijn 2e blogje het levenslicht. Deze blog blijft natuurlijk bestaan maar hier zal het hoofdzakelijk over mijn loopavonturen gaan. De andere blog (http://philippeblogt.wordpress.com) gaat meer over koetjes en kalfjes, dingen die niet echt iets met lopen te maken (met af en toe een spreekwoordelijke uitzondering natuurlijk).

10:44 Gepost door philippe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-08

Gas geven en remmen tegelijk

Met dit motto wil onze CEO de huidige crisis wil tackelen en er dus niet slechter van worden maar integendeel nog sterker uit te komen.
Op loopgebied was het bij de laatste tijd (iets te lang naar mijn zin) bij mij ook vooral remmen en zeker niet teveel gas geven. Met dat vervelende achieltje werd er dus vooral gerust. Nu ik toch al terug een paar pijnvrij trainingen achter de rug heb, begon het toch wel terug te kriebelen om eens goed gas te geven. De ideale gelegenheid deed zich gisteren voor – de Onderdalejogging in het landelijke Ursel.
In Ursel aangekomen kwam ik op de parking al Julie en Maarten tegen en in de kantine stonden nog een ganse kliek bloggers (Nico, Berry, Chris, Katrientje, … sorry voor degene die ik vergeten ben). Mijn keuze viel op de 10km en ik had mijn Garmin ingesteld op een eindtijd van 41’ (4’06”/km).
Al kletsend liepen we wat los en rond 15u gaf de speaker het startschot. Na een goeie 200m stond ik al langs de kant met een losse schoenveter, vlug terug dichtgeknoopt, deze keer met een dubbele knoop Knipogen en terug weg. Na een goeie km was de achterstand weggewerkt en zat ik terug op schema. We doken toen het bos in, het lag er vrij slijkerig bij maar we konden nog goed doorlopen. Het tempo (+- 4’00”/km) viel best mee. Na het bos ging het via een veldwegje naar de kerk van Ursel en dan terug naar de start. Na 20’02” zat de eerste ronde erop en ik voelde me nog en vooral de beentjes en peesjes gaven geen krimp. Onderweg slaagde ik er nog in om enkele lopers bij te benen en voorbij te steken, verzwakken deed ik niet echt, gelukkig maar. Na de bocht aan de kerk was het nog een goeie km en gaf ik nog eens goed gas. Ik passeerde de finishlijn na 40’03” als 14e. Het beoogde doel was dus bereikt !! Joepie !!
n1416093913_30154031_1113

IMG_0979


Na een deugddoende douche nog wat bij gekletst en daarna terug naar huis naar de bolle buik van mijn schat. 't Was een leuke namiddag, ook nog een dikke merci aan de portrettenmakers Chris en Maarten.

Vandaag gaat de rem er wat op, ’t is rustdag en morgen terug gas geven, een beetje tochKnipogen

12:15 Gepost door philippe in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

13-04-08

Post-marathondepressie

Raar toch, of misschien juist niet, dat je na weken van 4 trainingen per week en weektotalen van rond 80-90km, je plotseling geen goesting meer hebt om te gaan lopen.
Toen ik donderdagochtend m'n blogje bijwerkte, kriebelde het om te gaan lopen 's avonds. Maar 's avonds was die kriebel ver weg - resultaat niet gelopen. Vrijdag had ik na de wekelijkse Colruytwandeling zeker geen goesting en gisteren zat ik liever in de tuin te werken dan m'n loopschoenen aan te doen. Ik zou vandaag wel een tochtje gaan lopen. Vanmorgen zou het dan eindelijk gebeuren, An ging gaan zwemmen en ik ging gaan lopen - niet dus. Zelfs de beelden op tv van de marathon van London en Rotterdam konden me op geen andere ideeën brengen. Het aantrekken van mijn loopkledij en loopschoenen leek een loodzware taak. Was dit dan een post-marathondepressie ? Ik weet het niet.
Gelukkig werd deze namiddag de knop omgedraaid, na de overwinning van Boonen heb ik dan toch m'n looptenue aangetrokken en de beentjes efkes losgegooid. 't Verliep probleemloos, de benen zijn volledig hersteld en m'n hartslag zat weer lekker laag. Ik blijf nog efkes op m'n Parijse wolk zitten maar kijk ondertussen toch al vooruit naar de komende wedstrijden. Deze week mag de coach een mailtje verwachten voor een nieuw schema.
De cijfertjes van vandaag : 8,8km - 50'38" - 5'44"/km - gem. hs 114

18:53 Gepost door philippe in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

31-05-07

De weg naar Eindhoven

Na de 20 km van Brussel zijn we nu definitief de weg ingeslagen richting Eindhoven, wel nog met een paar tussenstops (Izegem, Bellingen, Oetingen en Mol). Ik vond gisteren in mijn mailbox mijn op maat gemaakte schema om in Eindhoven 42195m te lopen. 't Ziet er heel stevig uit maar ik vertrouw op de coach en op mijn eigen gezond verstand om het tot een goed einde te brengen.

Ahja, ik heb gisteren natuurlijk gelopen - terug rustig losgelopen, de stramheid is nu volledig uit mijn benen. Vanavond heeft de coach een wisselloopje gepland. 't Is zelfs zo erg geworden met mijn verslaving dat ik nu ook nog boeken over lopen lees .

9789029564823

09:46 Gepost door philippe in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

29-05-07

Brusselse actiefoto

DSC00665-1

Dankzij de luide aanmoedigingen van An (gelukkig achter de nadarafsluiting maar met gebalde vuist) probeer ik nog wat te versnellen. Die loper met de rode pet verschoot er precies ook van. Merci voor de foto Homer.

Mijn enkel is nu voorzien van de kleuren van FC Barcelona. Hij is nog wat opgezwollen maar het valt best mee. Vandaag nog rustdagje en morgen misschien wat loslopen of nog een rustdagje extra, we zien wel.

10:43 Gepost door philippe in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-02-07

Lopende hark

294343180_0193382451_m

Nee nee, geen wandelende tak maar een lopende hark, zo voelde ik me gisteren. Deze keer is het herstelloopje dus wel degelijk doorgegaan.

Na weeral een hectische dag op het werk toch op tijd naar huis kunnen gaan. Voor het lopen nog Bruno gebeld om al carpoolend naar de weblogtraining te gaan, daarna mijn loopkleren aangetrokken en samen met An naar de Watersportbaan om onze training af te werken. An bepaalde deze keer het tempo en al babbelend hebben we onze rondjes gelopen. Mr. Polar liet me in het begin wel in de steek, mijn hartslag was volledig tilt geslagen en zat de eerste km boven de 200. Misschien was Mr. Polar misnoegd over de gemiste training van dinsdag, who knows. Zijn misnoegdheid ebde snel terug weg en de weergegeven hartslag zakte naar 120. Gevoelsmatig viel het herstelloopje tegen, nooit goed gevoel in de benen gehad, de vlotheid waarmee ik de voorbije weken rondliep was helemaal weg. 't Was ploegen, harken, vroeten, .... om vooruit te geraken. Hopelijk gaat het zaterdag wat beter of dat wordt 15km afzien geblazen.

Voor de coach en de cijferaars de summiere gegevens van het herstelloopje : 10km gelopen in 1u04'51" (tempo 6'29" per km) - gemiddelde hartslag : 119

08:30 Gepost door philippe in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-11-06

Goed gevoel

[5,91km in 32'05 - HR 148]

Vandaag tamelijk vroeg uit de veren, we werden om 10u in Dudzele verwacht voor een namis voor de papa van An. 's Middags met gans de familie tafelen bij de moeder van An, dat betekent aperitieven, soep, hoofdgerecht en natuurlijk koffie met gebak. Meestal ben je na zo'n diner, dik gegeten en kan je amper nog pap zeggen maar we hadden ons gisteren voorgenomen om ook onze loopkledij mee te nemen om bij terugkomst in Gent dadelijk te gaan lopen ipv eerst nog langs thuis te passeren. Een goed idee bleek achteraf - we voelden ons minder volgepropt als anders en bruisten van energie. Het was overigens prachtig loopweer en ons laatste loopje van de herfstvakantie is heel goed meegevallen.

Voor de nieuwsgierigen - morgen worden er actiefoto's genomen van het fameuze kinéplankje. Vanaf dinsdag dus hier te bewonderen.

19:05 Gepost door philippe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |